Tilapia z oliwkami, pieczarkami i pomidorami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tilapii z oliwkami, grzybami i pomidorami. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 37g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.98 za porcję. 258 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tilapia pieczona z pomidorami i oliwkami, Pieczona Tilapia z pomidorami, oliwkami i kaparami, oraz Tilapian En Papillote z pomidorkami koktajlowymi, papryką i oliwkami.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować minutę więcej.
Dodaj pomidory z puszki i ich soki.
Dodać pokrojone grzyby, posiekane oliwki, oregano, sól i pieprz. Przynieś na wolnym ogniu.
Ułożyć filety rybne delikatnie na mieszance cebulowo-pomidorowej oliwy i rozłożyć trochę sosu na rybie.
Powrót do gotować na wolnym ogniu (to tylko soki z pomidorów, które są na wolnym ogniu). Obniżyć ciepło do niskiego i przykryć patelnię.
Gotować lub 8 do 10 minut lub aż ryba łatwo płatki podczas badania widelcem.
Podawać: użyj szerokiej szpatułki, aby podnieść filety z patelni na talerz do serwowania. Łyżka sosu nad rybą.
Podawać z ryżem i / lub chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.