Tilapia w stylu marokańskim z kminkiem, Mango i kolendrą

Tilapia w stylu marokańskim z kminkiem, Mango i kolendrą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tilapii w stylu marokańskim z kminkiem, Mango i kolendrą. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 196 kalorii, 29g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście kolendry, mango, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 174 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Podobne przepisy to Tilapia w stylu marokańskim z kminkiem, Mango i kolendrą, Pieczona Tilapia Z Czarną Fasolą, Mango, Limonką I Salsą Kolendrową, oraz Sałatka jajeczna z kminkiem i kolendrą (Ensalada de Huevo con Comino y Cilantro).

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Obie strony filetów z tilapii przyprawiamy solą i czarnym pieprzem. Natrzeć kminek i kolendrę po obu stronach filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
KolendraKolendra
KminekKminek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać filety z tilapii i gotować 3 do 5 minut na stronę, aż ryba będzie miękka widłowo. Tymczasem, w małej misce, połączyć mango i kolendry. Top tilapia z mieszanką mango tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
KolendraKolendra
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn