Tilapia Piccata Z Groszkiem

Tilapia Piccata Z Groszkiem
Tilapia Piccata z groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 34g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z self.com ma 12 fanów. Mieszanka kaparów, wina, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tilapia Piccata, Groszek Cukrowy I Groszek Słodki Z Ciepłym Czosnkiem Chile Vinaigrette, oraz Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym.

Instrukcje

1
Grill grzewczy. Złóż cztery 18-calowe kawałki folii na pół; rozwiń i pokryj wewnątrz sprayem do gotowania. Tilapię przyprawić 1/2 łyżeczki soli; 1 filet umieścić na środku 1 połowy każdego kawałka folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
TilapiaTilapia
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Każdy filet posypać 2 łyżkami soku z cytryny i 1 łyżeczką kaparów. Wrzucić groszek z ziemniakami i pozostałą 1/2 łyżeczki soli; podzielić równomiernie między paczki. Każdy filet kropkować 1 łyżką masła. Fold folia zamknąć i zacisnąć 2 strony każdego opakowania, pozostawiając 1 stronę otwartą; wlać 1/4 szklanki wina do każdego opakowania. Zagniatać trzecią stronę paczek do uszczelnienia; umieścić na grillu; zamknąć pokrywę; gotować, aż paczki będą w pełni dmuchane, 12 minut. Ostrożnie wyciąć folię, aby otworzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
4
Grill grzewczy. Złóż cztery 18-calowe kawałki folii na pół; rozwiń i pokryj wewnątrz sprayem do gotowania. Tilapię przyprawić 1/2 łyżeczki soli; 1 filet umieścić na środku 1 połowy każdego kawałka folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
TilapiaTilapia
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Każdy filet posypać 2 łyżkami soku z cytryny i 1 łyżeczką kaparów. Wrzucić groszek z ziemniakami i pozostałą 1/2 łyżeczki soli; podzielić równomiernie między paczki. Każdy filet kropkować 1 łyżką masła. Fold folia zamknąć i zacisnąć 2 strony każdego opakowania, pozostawiając 1 stronę otwartą; wlać 1/4 szklanki wina do każdego opakowania. Zagniatać trzecią stronę paczek do uszczelnienia; umieścić na grillu; zamknąć pokrywę; gotować, aż paczki będą w pełni dmuchane, 12 minut. Ostrożnie wyciąć folię, aby otworzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn