Tilapia Florentyna

Tilapia Florentyna
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.45 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę cytrynowo-pieprzową, musztardę dijon, liście estragonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Betty Crocker ma 13 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tilapia Florentyna, Tilapia Cytrynowa Florentyna, oraz Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones).

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 232°. Spray 11x7-calowy patelni z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Filety rybne ułożyć na patelni. W małej misce, wymieszać majonez, 2 łyżeczki soku z cytryny, musztarda, estragon i cytryna-pieprz przyprawy do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Filety RybneFilety Rybne
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
EstragonEstragon
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
3
Rozprowadzić mieszankę majonezu równomiernie na filetach rybnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
MajonezMajonez
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
5
Piec 10 do 12 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Tymczasem w 12-calowej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Grzyby gotować w oleju około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną. Wymieszać 1 łyżkę soku z cytryny. Stopniowo wymieszać ze szpinakiem. Gotować około 3 minut, mieszając od czasu do czasu, Tylko aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GrzybyGrzyby
SzpinakSzpinak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
8
Aby służyć, umieścić szpinak na każdym filecie rybnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
SzpinakSzpinak

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn