Tilapia Cytrynowo-Chili

Tilapia Cytrynowo-Chili
Tilapia cytrynowo-Chili może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.4 za porcję. Mieszanka oleju roślinnego, sól, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tilapia z sosem cytrynowym i chili, Tilapia z chili ze szparagami i cytryną, oraz Chili Tabasco Tilapia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Spryskaj dno patelni 13x9 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Pokrój rybę w poprzek na kawałki o szerokości 2 cali; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
3
Umieść płatki w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę i drobno zmiażdż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa (lub drobno zmiażdż płatki w robocie spożywczym).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZbożaZboża
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
W płytkiej misce wymieszaj płatki, skórkę z cytryny, 1 łyżeczkę chili w proszku, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. W innej płytkiej misce umieść mleko. Kawałki ryb zanurzyć w mleku, a następnie pokryć mieszanką płatków; umieścić na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
ZbożaZboża
PieprzPieprz
RybyRyby
MlekoMleko
SólSól
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
5
Równomiernie skropić rybę olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Piec odkryte 10 do 15 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Tymczasem, w małej misce, wymieszać wszystkie składniki sosu z wyjątkiem kolendry aż do wymieszania. Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
SOS podawać z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn