The ultimate makeover: Blueberry trifle

The ultimate makeover: Blueberry trifle
Jeśli chcesz dodać więcej Europejska przepisy do twojej kolekcji, ostateczny makijaż: Blueberry trifle może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 360 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz żółtko, złoty cukier, złoty cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. 79 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: The ultimate makeover: Blueberry muffins, Makeover Cranberry Trifle, oraz Ostateczny makijaż: Tiramisu.

Instrukcje

1
Zrób budyń: cukier, puder budyniowy i mąkę kukurydzianą zmiksuj z 1 łyżką mleka, aby uzyskać płynną pastę. Ubić żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
2
Wlać pozostałe mleko do patelni, zeskrobać nasiona wanilii, dodać strąk, a następnie pozostawić do wrzenia. Wymieszaj to z pastą z mąki kukurydzianej, a następnie przelej do czystej patelni. Gotować na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zdjąć z ognia, a następnie wymieszać z crme frache, aż będzie gładka.
4
Wlać do miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą, aby zatrzymać tworzenie się skóry, pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić, aż do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Lekko nasmaruj i ułóż podstawę okrągłej puszki na ciasto o średnicy 20 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
7
Do miski wrzucić cukier i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Ubijaj miksterami elektrycznymi przez 5 minut, aż uzyskasz bardzo gęstą, jaśniejszą barwę i konsystencję bitej śmietany. Mąkę przesiać i szybko, ale lekko złożyć. Łyżka mieszaniny do puszki i ostrożnie wyrównać, uważając, aby nie zgnieść go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Piec 25 minut do wyrośnięcia, następnie wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu. Odklej papier podszewkowy. Zmniejsz ciasto o połowę, aby mieć półkole. (Druga połowa może zostać zamrożona na inny czas.) Podziel półkole na pół nożem, a następnie kanapkę z powrotem razem z rozpostartymi owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Kremu Malinowego2 łyżki Kremu Malinowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Na patelnię z 2 łyżkami wody włożyć cukier i skórkę z limonki do owoców. Doprowadzić powoli do wrzenia, aż cukier się rozpuści, a następnie bańki przez 1-2 min, aż syropy. Wlać jagody, następnie gotować bardzo krótko, mieszając tylko raz lub dwa razy, aż zaczną pękać i uwalniać soki (ale nadal pozostają całe), a otrzymasz fioletowy syrop. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Warstwy gąbki i kremu można budować do 2-3 godzin wcześniej, gdy chcesz służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
12
Pokrój gąbkę jammy w kostkę, a następnie umieść w podstawie szklanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
13
Mżawka nad Marsalą. Pozostawić jagody z powrotem na wierzch, a następnie łyżkę resztę na gąbce z odrobiną syropu. Wyrzucić STRĄCZEK z kremu, a następnie zalać owocem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
14
Tuż przed podaniem ubić jogurt, mascarpone i cukier, aż będą gładkie i kremowe. Nasypać budyń, następnie skropić zarezerwowane owoce i syrop. Użyj szaszłyku, aby zawirować niektóre soki przez kremową polewę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
15
Podawać od razu lub syrop odbarwia polewę. Najlepiej jeść tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na drobiazgi. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn