The ultimate makeover: Blueberry trifle
Jeśli chcesz dodać więcej Europejska przepisy do twojej kolekcji, ostateczny makijaż: Blueberry trifle może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 360 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz żółtko, złoty cukier, złoty cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. 79 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: The ultimate makeover: Blueberry muffins, Makeover Cranberry Trifle, oraz Ostateczny makijaż: Tiramisu.
Instrukcje
Zrób budyń: cukier, puder budyniowy i mąkę kukurydzianą zmiksuj z 1 łyżką mleka, aby uzyskać płynną pastę. Ubić żółtko.
Wlać pozostałe mleko do patelni, zeskrobać nasiona wanilii, dodać strąk, a następnie pozostawić do wrzenia. Wymieszaj to z pastą z mąki kukurydzianej, a następnie przelej do czystej patelni. Gotować na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia, a następnie wymieszać z crme frache, aż będzie gładka.
Wlać do miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą, aby zatrzymać tworzenie się skóry, pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić, aż do całkowitego ostygnięcia.
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Lekko nasmaruj i ułóż podstawę okrągłej puszki na ciasto o średnicy 20 cm.
Do miski wrzucić cukier i jajka.
Ubijaj miksterami elektrycznymi przez 5 minut, aż uzyskasz bardzo gęstą, jaśniejszą barwę i konsystencję bitej śmietany. Mąkę przesiać i szybko, ale lekko złożyć. Łyżka mieszaniny do puszki i ostrożnie wyrównać, uważając, aby nie zgnieść go.
Piec 25 minut do wyrośnięcia, następnie wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu. Odklej papier podszewkowy. Zmniejsz ciasto o połowę, aby mieć półkole. (Druga połowa może zostać zamrożona na inny czas.) Podziel półkole na pół nożem, a następnie kanapkę z powrotem razem z rozpostartymi owocami.
Na patelnię z 2 łyżkami wody włożyć cukier i skórkę z limonki do owoców. Doprowadzić powoli do wrzenia, aż cukier się rozpuści, a następnie bańki przez 1-2 min, aż syropy. Wlać jagody, następnie gotować bardzo krótko, mieszając tylko raz lub dwa razy, aż zaczną pękać i uwalniać soki (ale nadal pozostają całe), a otrzymasz fioletowy syrop. Odstawić do ostygnięcia.
Warstwy gąbki i kremu można budować do 2-3 godzin wcześniej, gdy chcesz służyć.
Pokrój gąbkę jammy w kostkę, a następnie umieść w podstawie szklanego naczynia.
Mżawka nad Marsalą. Pozostawić jagody z powrotem na wierzch, a następnie łyżkę resztę na gąbce z odrobiną syropu. Wyrzucić STRĄCZEK z kremu, a następnie zalać owocem.
Tuż przed podaniem ubić jogurt, mascarpone i cukier, aż będą gładkie i kremowe. Nasypać budyń, następnie skropić zarezerwowane owoce i syrop. Użyj szaszłyku, aby zawirować niektóre soki przez kremową polewę.
Podawać od razu lub syrop odbarwia polewę. Najlepiej jeść tego samego dnia.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na drobiazgi. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "