The ultimate makeover: Blueberry trifle

The ultimate makeover: Blueberry trifle
Jeśli chcesz dodać więcej Europejska przepisy do twojej kolekcji, ostateczny makijaż: Blueberry trifle może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 360 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz żółtko, złoty cukier, złoty cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. 79 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: The ultimate makeover: Blueberry muffins, Makeover Cranberry Trifle, oraz Ostateczny makijaż: Tiramisu.

Instrukcje

1
Zrób budyń: cukier, puder budyniowy i mąkę kukurydzianą zmiksuj z 1 łyżką mleka, aby uzyskać płynną pastę. Ubić żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2
Wlać pozostałe mleko do patelni, zeskrobać nasiona wanilii, dodać strąk, a następnie pozostawić do wrzenia. Wymieszaj to z pastą z mąki kukurydzianej, a następnie przelej do czystej patelni. Gotować na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Zdjąć z ognia, a następnie wymieszać z crme frache, aż będzie gładka.
4
Wlać do miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą, aby zatrzymać tworzenie się skóry, pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić, aż do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Lekko nasmaruj i ułóż podstawę okrągłej puszki na ciasto o średnicy 20 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
7
Do miski wrzucić cukier i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Ubijaj miksterami elektrycznymi przez 5 minut, aż uzyskasz bardzo gęstą, jaśniejszą barwę i konsystencję bitej śmietany. Mąkę przesiać i szybko, ale lekko złożyć. Łyżka mieszaniny do puszki i ostrożnie wyrównać, uważając, aby nie zgnieść go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Piec 25 minut do wyrośnięcia, następnie wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu. Odklej papier podszewkowy. Zmniejsz ciasto o połowę, aby mieć półkole. (Druga połowa może zostać zamrożona na inny czas.) Podziel półkole na pół nożem, a następnie kanapkę z powrotem razem z rozpostartymi owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Kremu Malinowego2 łyżki Kremu Malinowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Na patelnię z 2 łyżkami wody włożyć cukier i skórkę z limonki do owoców. Doprowadzić powoli do wrzenia, aż cukier się rozpuści, a następnie bańki przez 1-2 min, aż syropy. Wlać jagody, następnie gotować bardzo krótko, mieszając tylko raz lub dwa razy, aż zaczną pękać i uwalniać soki (ale nadal pozostają całe), a otrzymasz fioletowy syrop. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Warstwy gąbki i kremu można budować do 2-3 godzin wcześniej, gdy chcesz służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
12
Pokrój gąbkę jammy w kostkę, a następnie umieść w podstawie szklanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
13
Mżawka nad Marsalą. Pozostawić jagody z powrotem na wierzch, a następnie łyżkę resztę na gąbce z odrobiną syropu. Wyrzucić STRĄCZEK z kremu, a następnie zalać owocem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
14
Tuż przed podaniem ubić jogurt, mascarpone i cukier, aż będą gładkie i kremowe. Nasypać budyń, następnie skropić zarezerwowane owoce i syrop. Użyj szaszłyku, aby zawirować niektóre soki przez kremową polewę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
15
Podawać od razu lub syrop odbarwia polewę. Najlepiej jeść tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na drobiazgi. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn