The ultimate makeover: biszkopt pudding & custard

The ultimate makeover: biszkopt pudding & custard
Ostateczny makijaż: biszkoptowy budyń i krem trwa około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.35 za porcję. Ten deser ma 430 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. 43 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga półtłustego mleka, jeżyny, mąki i jaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: The ultimate makeover: Bread & butter pudding, The ultimate makeover: lepki budyń toffi, oraz Biszkopt z kremem i czekoladą.

Instrukcje

1
Bardzo lekko posmarować 1-litrową miseczkę budyniową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Grubo zetrzeć jedną z ćwiartek jabłka i cienko pokroić resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
4
Połącz pokrojone jabłko i jeżyny, Wrzuć z 2 łyżkami cukru i łyżką do połowy do dna miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Cukier CasterCukier Caster
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
5
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Beat zarówno cukry i masło razem w dużej misce z elektrycznym ręcznym trzepaczem do światła i kremowy. Rozbij 1 jajko i dobrze ubijaj, a następnie ubijaj w drugim jajku (mieszanka będzie wyglądać na zsiadłą). Połowę mieszanki mąki przesiać na mieszankę biszkoptową i delikatnie złożyć. Dokładnie wymieszaj połowę mleka, następnie powtórz z resztą mąki i mleka, a następnie skórką pomarańczową i utartym jabłkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Łyżka dwie trzecie mieszanki gąbki na mieszankę owoców w misce i wyrównać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
7
Rozłóż resztę owoców na wierzchu, a następnie pozostałą mieszankę biszkoptów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
8
Umieść miskę w małej pieczonej puszce do połowy wypełnionej gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Piec przez 1 godz. (ułożyć na wierzchu folię przez ostatnie 15 minut, jeśli zbyt szybko się zarumieni), aż do momentu, gdy włożony w środek szaszłyk wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Podczas pieczenia budyniu, zrobić krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
11
Wymieszać cukier, budyń w proszku i mąkę kukurydzianą z 1 łyżką mleka, aby uzyskać pastę. Ubić żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puder BudyniowyPuder Budyniowy
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
12
Resztę mleka wlać do garnka, rozetrzeć wzdłuż wanilii i zeskrobać nasiona wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodaj kapsułkę do mleka i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
14
Wlej to na mieszankę mąki kukurydzianej, wymieszaj, a następnie przelej na czystą patelnię. Gotować na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Zdjąć z ognia i wymieszać z crme frache.
16
Pudding poluzować z boków miski okrągłym ostrzem noża i ostrożnie odwrócić go na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
17
Podawać z kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Krem świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn