The ultimate makeover: biszkopt pudding & custard
Ostateczny makijaż: biszkoptowy budyń i krem trwa około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.35 za porcję. Ten deser ma 430 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. 43 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga półtłustego mleka, jeżyny, mąki i jaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: The ultimate makeover: Bread & butter pudding, The ultimate makeover: lepki budyń toffi, oraz Biszkopt z kremem i czekoladą.
Instrukcje
Bardzo lekko posmarować 1-litrową miseczkę budyniową.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Grubo zetrzeć jedną z ćwiartek jabłka i cienko pokroić resztę.
Połącz pokrojone jabłko i jeżyny, Wrzuć z 2 łyżkami cukru i łyżką do połowy do dna miski.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Beat zarówno cukry i masło razem w dużej misce z elektrycznym ręcznym trzepaczem do światła i kremowy. Rozbij 1 jajko i dobrze ubijaj, a następnie ubijaj w drugim jajku (mieszanka będzie wyglądać na zsiadłą). Połowę mieszanki mąki przesiać na mieszankę biszkoptową i delikatnie złożyć. Dokładnie wymieszaj połowę mleka, następnie powtórz z resztą mąki i mleka, a następnie skórką pomarańczową i utartym jabłkiem.
Łyżka dwie trzecie mieszanki gąbki na mieszankę owoców w misce i wyrównać.
Rozłóż resztę owoców na wierzchu, a następnie pozostałą mieszankę biszkoptów.
Umieść miskę w małej pieczonej puszce do połowy wypełnionej gorącą wodą.
Piec przez 1 godz. (ułożyć na wierzchu folię przez ostatnie 15 minut, jeśli zbyt szybko się zarumieni), aż do momentu, gdy włożony w środek szaszłyk wyjdzie czysty.
Podczas pieczenia budyniu, zrobić krem.
Wymieszać cukier, budyń w proszku i mąkę kukurydzianą z 1 łyżką mleka, aby uzyskać pastę. Ubić żółtko.
Resztę mleka wlać do garnka, rozetrzeć wzdłuż wanilii i zeskrobać nasiona wanilii.
Dodaj kapsułkę do mleka i doprowadzić do wrzenia.
Wlej to na mieszankę mąki kukurydzianej, wymieszaj, a następnie przelej na czystą patelnię. Gotować na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć tył łyżki.
Zdjąć z ognia i wymieszać z crme frache.
Pudding poluzować z boków miski okrągłym ostrzem noża i ostrożnie odwrócić go na talerz do serwowania.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Krem świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "