Thalia ' s Tostones and Shrimp Party Boats
Jeśli 51 centów za porcję spada w budżecie, Thalia Tostones i Shrimp Party łodzie mogą być doskonałe bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, czosnek w oliwie z oliwek, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Thalia ' s Fiestan Empanadas (Patelitos), Krewetki Jalapeno Łodzie, oraz Boczek-Krewetki" Tosty " Łodzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obetnij oba końce plantanów dużym nożem. Pokroić od końca do końca w rowki i obrać.
Pokrój plantany na około 5 (2-calowe) kawałki. Powinieneś mieć około 15 sztuk.
Włóż je do miski z zimną wodą i solą. Odstawić.
W dużym ogniu patelni o 2 do 3 cali oleju rzepakowego na średnim ogniu.
Osusz tostones papierowymi ręcznikami. Ostrożnie wrzucić je do gorącego oleju, w razie potrzeby partiami i smażyć, aż zmienią się z brzoskwiniowo-Białej na żółtą, ale nie brązową, około 2 do 3 minut.
Wyjąć do ręczników papierowych, aby osuszyć. Wyłącz swój płomień. Poklep tostones na sucho i krótko ostudzić. Użyj przezroczystej miski lub dłoni, aby spłaszczyć je w okrągłe spodki. Patrz przez miskę, jak je spłaszczać.
Uwaga kucharza: będą to twoje łodzie fiesta, więc muszą być grube i wystarczająco duże, aby pomieścić krewetki i wykałaczkę, aby zmieścić się przez nie. Więc miej to na uwadze. Nie denerwuj się, jeśli nie są idealne Okrągły kształt lub jeśli się rozpadają. Dlatego polecam użycie 3 plantanów, dzięki czemu masz dodatkową powierzchnię do pracy. Ponieważ są chłodne, możesz je zmienić za pomocą rąk.
Rozgrzać olej i dodać tostones powrotem na patelni i smażyć przez około 30 sekund z każdej strony.
Ponownie wyjąć na papierowe ręczniki i posypać solą. Odstawić.
Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małym płomieniu.
Dodaj krewetki do patelni.
Posypać solą i pieprzem, do smaku, szczyptą suszonego oregano i wycisnąć mały plasterek limonki. Gotować, aż krewetki skręcić różowy.
Połączyć majonez, keczup i mielony czosnek w oliwie z oliwek w małej misce. Kolor powinien być jasnoróżowy. Wycisnąć plasterek soku z limonki do mieszaniny.
Na każdą z kostek posmarować około 1/2 łyżeczki polewy i doprawić solą. Top z 1 krewetki i zabezpieczyć go wykałaczką. Ułóż na kolorowym talerzu i podawaj.