Przepis Thai Shrimp Halibut Curry jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 6,12 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 444 kalorie. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz limonki, olej roślinny, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Thai Shrimp-Halibut Curry, Halibut po tajsku z rosołem kokosowo-Curry, oraz Gotowany Halibut w tajskim kokosowym bulionie Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Drobno zetrzeć wystarczającą ilość skórki z 2 limonek mierzyć 1 1/2 łyżeczki. Wycisnąć wystarczająco z 2 limonek, aby zmierzyć 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wapno
2
Trzecie wapno pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wapno
3
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
4
Dodaj posiekane szalotki, pokrojona w kostkę czerwona papryka, i mincedginger; sautè aż szalotki są miękkie andpeppers zmiękczyć, o 5 protokół. Mieszać incurry pasty, mleko kokosowe, sos rybny, 1 1 / 2teaspoons skórki z limonki, i 2 łyżki limejuice. Dusić delikatnie, często mieszając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Mleko Kokosowe
Sos Rybny
Skórka Z Limonki
Szalotka
5
Ryby i krewetki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Krewetki
Ryby
6
Dodaj ryby i krewetki do currysauce. Powrót do bardzo delikatne gotować i gotować tylko do ryb i krewetek są nieprzejrzyste inceter, 5 do 6 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać kolendrę ipodstaw; podawać z wapnem kliny.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.