Tex-Mex Fajitas
Tex-Mex Fajitas to wegańskie przepis z 40 porcjami. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, ocet jabłkowy, extra-firm tofu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Hamburgery Tex-Mex, Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex, oraz Tex-Mex Posiekana Sałatka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać Tofu z kminkiem i chili w proszku; delikatnie wrzucić, aby pokryć wszystkie strony.
Połowę tofu ugotować w 3 łyżeczkach. gorący olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 minut z każdej strony.
Wyjąć tofu i ogrzać. Powtórz procedurę z 3 łyżeczkami. olej i pozostałe tofu.
Podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę w pozostałych 1 łyżeczce. gorący olej na patelni na średnim ogniu 2 minuty lub do miękkości. Wymieszać salsę, ocet, i sól; gotować 2 protokół.
Podawać z ciepłymi tortillami i ulubionymi dodatkami.
*1 lb. posiekane gotowane piersi kurczaka można zastąpić tofu. Gotować 7 minut, często mieszając.
Uwaga: testowaliśmy z Nasoya Extra Firm Tofu i Pace Chunky Salsa.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.