Terryna z masłem czekoladowo-orzechowym z cukrowymi orzeszkami ziemnymi

Terryna z masłem czekoladowo-orzechowym z cukrowymi orzeszkami ziemnymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Terrine masło czekoladowe z cukrem orzeszki ziemne spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 623 kalorie, 13g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier granulowany, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mrożona Czekolada Masło Orzechowe Terrina, Masło orzechowe i krówki z solonymi orzeszkami ziemnymi, oraz Zdrowe ciasteczka bez pieczenia masła orzechowego z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi.

Instrukcje

1
Spryskaj patelnię 8 1/2 na 4 1/2 na 2 3/4 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu. Wyłożyć rozpyloną patelnię folią, umożliwiając zwis 1 1/2 cala ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
W misce ze stali nierdzewnej, połączyć czekoladę, masło, i masło orzechowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść miskę na patelni z gotującą się wodą, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
4
Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada i masło stopią się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
5
Zdjąć z ognia i ubijać, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Połącz żółtka i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie do ubijania i ubijaj na dużej prędkości, aż będą grube, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wyjąć miskę ze stojaka miksera. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj mieszaninę czekolady w 3 równych dodatkach. Mieszanina będzie dość gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
W osobnej misce ubijamy śmietanę, aż zacznie gęstnieć. Za pomocą szpatułki złóż krem do mieszaniny czekolady w 4 równych dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni. Przykryć folią zwisającą po bokach i przechowywać w lodówce, aż firma, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
10
Aby rozpakować terrinę, złóż folię i odwróć patelnię na stojak z drutu. Pociągnij za róg plastikowej folii, aby uwolnić terrine z patelni. Zdjąć patelnię i ostrożnie zdjąć folię. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i umieść w niej stojak. Powrót terrine do lodówki podczas tworzenia glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
1
W misce ze stali nierdzewnej, połączyć czekoladę, masło i syrop kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść miskę na patelni gotującej się wody, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody i podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada i masło stopią się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia i ubijać, aż będzie gładka. Glazura powinna być wylewna, ale nie tak cienka, aby spływała z terryny. Jeśli glazura jest zbyt cienka, pozostaw ją w temperaturze pokojowej przez około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Powoli polewaj glazurę równomiernie na wierzchu terryny, pozwalając jej równomiernie spływać po bokach. Szpatułką przesuniętą rozprowadź szkliwo, aby pokryć terrynę płynnie i całkowicie. Przechowywać w lodówce, aż glazura jest ustawiona, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. W misce ubijaj białko do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać orzeszki ziemne i wymieszać, aż będą równomiernie pokryte mieszaniną białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
4
Rozłóż orzeszki ziemne w jednej warstwie na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku. Toast orzechy, mieszając je co 5 minut, aż do wyschnięcia i złoty kolor, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Przełożyć terrinę na talerz i ułożyć na nim posmarowane cukrem orzeszki ziemne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
2
Pokrój terrynę gorącym, suchym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Planowanie Z Wyprzedzeniem
4
Terryna może być wykonana 2 dni wcześniej i przechowywana w lodówce. Posłodzone orzeszki ziemne będą przechowywane przez tydzień w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
5
Reprinted with permission from Classic Stars Desserts by Emily Luchetti, (C) 2007 Chronicle Books
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn