Terryna z masłem czekoladowo-orzechowym z cukrowymi orzeszkami ziemnymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Terrine masło czekoladowe z cukrem orzeszki ziemne spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 623 kalorie, 13g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier granulowany, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mrożona Czekolada Masło Orzechowe Terrina, Masło orzechowe i krówki z solonymi orzeszkami ziemnymi, oraz Zdrowe ciasteczka bez pieczenia masła orzechowego z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi.
Instrukcje
Spryskaj patelnię 8 1/2 na 4 1/2 na 2 3/4 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu. Wyłożyć rozpyloną patelnię folią, umożliwiając zwis 1 1/2 cala ze wszystkich stron.
W misce ze stali nierdzewnej, połączyć czekoladę, masło, i masło orzechowe.
Umieść miskę na patelni z gotującą się wodą, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody.
Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada i masło stopią się.
Zdjąć z ognia i ubijać, aż będzie gładka.
Połącz żółtka i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie do ubijania i ubijaj na dużej prędkości, aż będą grube, około 1 minuty.
Wyjąć miskę ze stojaka miksera. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj mieszaninę czekolady w 3 równych dodatkach. Mieszanina będzie dość gęsta.
W osobnej misce ubijamy śmietanę, aż zacznie gęstnieć. Za pomocą szpatułki złóż krem do mieszaniny czekolady w 4 równych dodatkach.
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni. Przykryć folią zwisającą po bokach i przechowywać w lodówce, aż firma, co najmniej 4 godziny.
Aby rozpakować terrinę, złóż folię i odwróć patelnię na stojak z drutu. Pociągnij za róg plastikowej folii, aby uwolnić terrine z patelni. Zdjąć patelnię i ostrożnie zdjąć folię. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i umieść w niej stojak. Powrót terrine do lodówki podczas tworzenia glazury.
W misce ze stali nierdzewnej, połączyć czekoladę, masło i syrop kukurydziany.
Umieść miskę na patelni gotującej się wody, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody i podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada i masło stopią się.
Zdjąć z ognia i ubijać, aż będzie gładka. Glazura powinna być wylewna, ale nie tak cienka, aby spływała z terryny. Jeśli glazura jest zbyt cienka, pozostaw ją w temperaturze pokojowej przez około 30 minut.
Powoli polewaj glazurę równomiernie na wierzchu terryny, pozwalając jej równomiernie spływać po bokach. Szpatułką przesuniętą rozprowadź szkliwo, aby pokryć terrynę płynnie i całkowicie. Przechowywać w lodówce, aż glazura jest ustawiona, o 30 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 177°. W misce ubijaj białko do spienienia.
Dodać orzeszki ziemne i wymieszać, aż będą równomiernie pokryte mieszaniną białka jaja.
Rozłóż orzeszki ziemne w jednej warstwie na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku. Toast orzechy, mieszając je co 5 minut, aż do wyschnięcia i złoty kolor, 15 do 20 minut.
Przełożyć terrinę na talerz i ułożyć na nim posmarowane cukrem orzeszki ziemne.
Pokrój terrynę gorącym, suchym nożem.
Planowanie Z Wyprzedzeniem
Terryna może być wykonana 2 dni wcześniej i przechowywana w lodówce. Posłodzone orzeszki ziemne będą przechowywane przez tydzień w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Reprinted with permission from Classic Stars Desserts by Emily Luchetti, (C) 2007 Chronicle Books