Terrina z łososiem i przegrzebkiem z sałatką Frisée
Przygotowanie porów i bulionu na terrynę
Instrukcje
1
Doprowadzić Wino i wodę do wrzenia w 2-ćwiartkowym rondlu z pokrojonymi porami, cebulą, marchewką, gałązkami kolendry, 1 łyżką imbiru, 1/2 łyżeczki pokruszonych nasion kolendry, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu, następnie dusić, częściowo przykryte, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2
Wlać bulion przez sito o drobnych oczkach do miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. (Będziesz miał 1 do 1 1/2 szklanki bulionu.) Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i schłodzić bulion do zimna, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Słonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Podczas gdy bulion gotuje się na wolnym ogniu, rozetnij 1 stronę każdego poru wzdłuż, przecinając tylko do środka i odklej warstwy. Spłucz warstwy w ciepłej wodzie, aby usunąć ziarno, a następnie gotuj w garnku 6-8-litrowym wrzącej osolonej wody
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
do przetargu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Przenieść szczypcami do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie rozłożyć warstwy płasko na papierowych ręcznikach i osuszyć.
6
Zrób terrine
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Lekko olej Bochenek pan, następnie dolnej linii i długie boki patelni przez drapowanie niektóre pory w poprzek na dnie iw górę długie boki patelni, pozwalając co najmniej 1 cal pora powiesić na każdej stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Łososia pokroić w 1-calową kostkę, następnie zważyć na wadze (jeśli używasz) z wystarczającą ilością przegrzebków (o
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
do całkowitego 1/2 funta i odstawić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga Kuchenna
4
Przecier pozostałe 1/2 lb przegrzebki (o 1
5
z 1 łyżką białka jaja, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodać 1/2 szklanki schłodzonego bulionu i dobrze wymieszać. Przy włączonym silniku dodaj 3 łyżki oleju w wolnym strumieniu, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Przecieru przegrzebka przenieść do wyłożonej terrine z gumową szpatułką i gładką górę równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
8
Wymieszać razem posiekane liście kolendry, 1/8 łyżeczki soli, a pozostałe łyżki imbiru i 1/2 łyżeczki pokruszonych nasion kolendry w małej misce, a następnie posypać równomiernie przegrzebek purée.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Przecier z łososia i przegrzebka wymieszać z pozostałą łyżką białka jajka, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu w procesorze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Całe Nasiona Kolendry
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodać 1/2 szklanki schłodzonego bulionu i dobrze wymieszać. Przy włączonym silniku dodaj pozostałe 3 łyżki oleju w wolnym strumieniu, aż do włączenia. Łyżka przecieru z łososia równomiernie na mieszaninie ziół, aby wypełnić terrinę, a następnie gładką górę. Pory złożyć na przecierie, aby pokryć, wypełniając nagie miejsca dodatkowymi kawałkami pozostałych porów. Przykryj powierzchnię terryny olejowanym kawałkiem papieru woskowego lub pergaminem (naoliwionym bokiem w dół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
11
Umieść Bochenek w większej patelni do pieczenia i piecz w gorącej kąpieli wodnej
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
do momentu, gdy terryna zostanie właśnie ugotowana (terryna będzie jędrna w dotyku i łatwo oddzieli się od boków patelni), około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
13
Pozostaw terrine na patelni bochenkowej na stojaku co najmniej 15 minut przed demontażem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
14
Zrobić sałatkę, gdy terrine stoi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1
Służyć
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Woda Plus 2 łyżki Soli
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Endive
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Notatki kucharzy
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Fleur De Sel
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1
* Pory do podszewki terryny można gotować 1 dzień wcześniej i schładzać, warstwy zwinięte w papierowe ręczniki, w szczelnej plastikowej torbie
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2
* Terryna może być montowana, ale nie gotowana, 3 godziny wcześniej i schłodzona, pokryta
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
* Terryna może być gotowana 1 dzień wcześniej, jeśli podawana jest w temperaturze pokojowej. Schłodzić na patelni, odsłonić, następnie rozpuścić i schłodzić, przykryć folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem (zajmie to około 1 godziny)
4
* Vinaigrette może być wykonane 6 godzin wcześniej i schłodzone, pokryte. Sałatki można przygotować 6 godzin wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, Obrane
5
· Vinaigrette can be made 6 hours ahead and chilled, covered. Salad greens can be prepared 6 hours ahead and chilled separately in sealed plastic bags.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół