Terrina z łososiem i przegrzebkiem z sałatką Frisée

Terrina z łososiem i przegrzebkiem z sałatką Frisée
Przygotowanie porów i bulionu na terrynę

Instrukcje

1
Doprowadzić Wino i wodę do wrzenia w 2-ćwiartkowym rondlu z pokrojonymi porami, cebulą, marchewką, gałązkami kolendry, 1 łyżką imbiru, 1/2 łyżeczki pokruszonych nasion kolendry, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu, następnie dusić, częściowo przykryte, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
Wlać bulion przez sito o drobnych oczkach do miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. (Będziesz miał 1 do 1 1/2 szklanki bulionu.) Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i schłodzić bulion do zimna, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
3
Podczas gdy bulion gotuje się na wolnym ogniu, rozetnij 1 stronę każdego poru wzdłuż, przecinając tylko do środka i odklej warstwy. Spłucz warstwy w ciepłej wodzie, aby usunąć ziarno, a następnie gotuj w garnku 6-8-litrowym wrzącej osolonej wody
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
do przetargu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Przenieść szczypcami do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie rozłożyć warstwy płasko na papierowych ręcznikach i osuszyć.
6
Zrób terrine
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Lekko olej Bochenek pan, następnie dolnej linii i długie boki patelni przez drapowanie niektóre pory w poprzek na dnie iw górę długie boki patelni, pozwalając co najmniej 1 cal pora powiesić na każdej stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Łososia pokroić w 1-calową kostkę, następnie zważyć na wadze (jeśli używasz) z wystarczającą ilością przegrzebków (o
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
do całkowitego 1/2 funta i odstawić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
4
Przecier pozostałe 1/2 lb przegrzebki (o 1
5
z 1 łyżką białka jaja, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodać 1/2 szklanki schłodzonego bulionu i dobrze wymieszać. Przy włączonym silniku dodaj 3 łyżki oleju w wolnym strumieniu, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Przecieru przegrzebka przenieść do wyłożonej terrine z gumową szpatułką i gładką górę równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
8
Wymieszać razem posiekane liście kolendry, 1/8 łyżeczki soli, a pozostałe łyżki imbiru i 1/2 łyżeczki pokruszonych nasion kolendry w małej misce, a następnie posypać równomiernie przegrzebek purée.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Przecier z łososia i przegrzebka wymieszać z pozostałą łyżką białka jajka, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu w procesorze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
10
Dodać 1/2 szklanki schłodzonego bulionu i dobrze wymieszać. Przy włączonym silniku dodaj pozostałe 3 łyżki oleju w wolnym strumieniu, aż do włączenia. Łyżka przecieru z łososia równomiernie na mieszaninie ziół, aby wypełnić terrinę, a następnie gładką górę. Pory złożyć na przecierie, aby pokryć, wypełniając nagie miejsca dodatkowymi kawałkami pozostałych porów. Przykryj powierzchnię terryny olejowanym kawałkiem papieru woskowego lub pergaminem (naoliwionym bokiem w dół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Umieść Bochenek w większej patelni do pieczenia i piecz w gorącej kąpieli wodnej
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
12
do momentu, gdy terryna zostanie właśnie ugotowana (terryna będzie jędrna w dotyku i łatwo oddzieli się od boków patelni), około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
13
Pozostaw terrine na patelni bochenkowej na stojaku co najmniej 15 minut przed demontażem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Zrobić sałatkę, gdy terrine stoi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1
Służyć
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
EndiveEndive
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Notatki kucharzy
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Fleur De SelFleur De Sel
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1
* Pory do podszewki terryny można gotować 1 dzień wcześniej i schładzać, warstwy zwinięte w papierowe ręczniki, w szczelnej plastikowej torbie
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2
* Terryna może być montowana, ale nie gotowana, 3 godziny wcześniej i schłodzona, pokryta
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
3
* Terryna może być gotowana 1 dzień wcześniej, jeśli podawana jest w temperaturze pokojowej. Schłodzić na patelni, odsłonić, następnie rozpuścić i schłodzić, przykryć folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem (zajmie to około 1 godziny)
4
* Vinaigrette może być wykonane 6 godzin wcześniej i schłodzone, pokryte. Sałatki można przygotować 6 godzin wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
· Vinaigrette can be made 6 hours ahead and chilled, covered. Salad greens can be prepared 6 hours ahead and chilled separately in sealed plastic bags.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn