Terrina z łososiem i przegrzebkiem z sałatką Frisée

Terrina z łososiem i przegrzebkiem z sałatką Frisée
Przygotowanie porów i bulionu na terrynę

Instrukcje

1
Doprowadzić Wino i wodę do wrzenia w 2-ćwiartkowym rondlu z pokrojonymi porami, cebulą, marchewką, gałązkami kolendry, 1 łyżką imbiru, 1/2 łyżeczki pokruszonych nasion kolendry, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu, następnie dusić, częściowo przykryte, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
Wlać bulion przez sito o drobnych oczkach do miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. (Będziesz miał 1 do 1 1/2 szklanki bulionu.) Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i schłodzić bulion do zimna, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Podczas gdy bulion gotuje się na wolnym ogniu, rozetnij 1 stronę każdego poru wzdłuż, przecinając tylko do środka i odklej warstwy. Spłucz warstwy w ciepłej wodzie, aby usunąć ziarno, a następnie gotuj w garnku 6-8-litrowym wrzącej osolonej wody
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
do przetargu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Przenieść szczypcami do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie rozłożyć warstwy płasko na papierowych ręcznikach i osuszyć.
6
Zrób terrine
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Lekko olej Bochenek pan, następnie dolnej linii i długie boki patelni przez drapowanie niektóre pory w poprzek na dnie iw górę długie boki patelni, pozwalając co najmniej 1 cal pora powiesić na każdej stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Łososia pokroić w 1-calową kostkę, następnie zważyć na wadze (jeśli używasz) z wystarczającą ilością przegrzebków (o
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
do całkowitego 1/2 funta i odstawić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
4
Przecier pozostałe 1/2 lb przegrzebki (o 1
5
z 1 łyżką białka jaja, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodać 1/2 szklanki schłodzonego bulionu i dobrze wymieszać. Przy włączonym silniku dodaj 3 łyżki oleju w wolnym strumieniu, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Przecieru przegrzebka przenieść do wyłożonej terrine z gumową szpatułką i gładką górę równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cienki-Cienki-
8
Wymieszać razem posiekane liście kolendry, 1/8 łyżeczki soli, a pozostałe łyżki imbiru i 1/2 łyżeczki pokruszonych nasion kolendry w małej misce, a następnie posypać równomiernie przegrzebek purée.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Przecier z łososia i przegrzebka wymieszać z pozostałą łyżką białka jajka, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu w procesorze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dodać 1/2 szklanki schłodzonego bulionu i dobrze wymieszać. Przy włączonym silniku dodaj pozostałe 3 łyżki oleju w wolnym strumieniu, aż do włączenia. Łyżka przecieru z łososia równomiernie na mieszaninie ziół, aby wypełnić terrinę, a następnie gładką górę. Pory złożyć na przecierie, aby pokryć, wypełniając nagie miejsca dodatkowymi kawałkami pozostałych porów. Przykryj powierzchnię terryny olejowanym kawałkiem papieru woskowego lub pergaminem (naoliwionym bokiem w dół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Umieść Bochenek w większej patelni do pieczenia i piecz w gorącej kąpieli wodnej
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
12
do momentu, gdy terryna zostanie właśnie ugotowana (terryna będzie jędrna w dotyku i łatwo oddzieli się od boków patelni), około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
13
Pozostaw terrine na patelni bochenkowej na stojaku co najmniej 15 minut przed demontażem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Zrobić sałatkę, gdy terrine stoi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1
Służyć
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
EndiveEndive
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Notatki kucharzy
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Fleur De SelFleur De Sel
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1
* Pory do podszewki terryny można gotować 1 dzień wcześniej i schładzać, warstwy zwinięte w papierowe ręczniki, w szczelnej plastikowej torbie
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2
* Terryna może być montowana, ale nie gotowana, 3 godziny wcześniej i schłodzona, pokryta
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
* Terryna może być gotowana 1 dzień wcześniej, jeśli podawana jest w temperaturze pokojowej. Schłodzić na patelni, odsłonić, następnie rozpuścić i schłodzić, przykryć folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem (zajmie to około 1 godziny)
4
* Vinaigrette może być wykonane 6 godzin wcześniej i schłodzone, pokryte. Sałatki można przygotować 6 godzin wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
· Vinaigrette can be made 6 hours ahead and chilled, covered. Salad greens can be prepared 6 hours ahead and chilled separately in sealed plastic bags.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn