Terrina z kaczki i wieprzowiny z żurawiną i pistacjami

Terrina z kaczki i wieprzowiny z żurawiną i pistacjami
Terrina z kaczką i wieprzowiną z żurawiną i pistacjami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. 123 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz chleb, szalotkę, koniak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami, Kaczka Terrina Z Figami Z ' My Paris Kitchen, oraz Terrina z kaczki z szalotką szkliwioną winem.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Piersi kaczki i skórkę włożyć do płytkiego naczynia, następnie wstawić do gorącego piekarnika na 20 min. Zmarszczony kawałek skóry, który pozostał, wyrzucić, a następnie wlać tłuszcz z kaczki do miski do ostygnięcia. Rezerwować 6 boczków, a następnie mniej więcej posiekać resztę. Ugotowane mięso z kaczki posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
W robocie kuchennym zmiksuj pokrojony boczek, wieprzowinę i kaczkę partiami na grubą konsystencję, a następnie przełóż do dużej miski. Podrzeć chleb i moczyć w mleku przez 5 min. Wycisnąć chleb i umieścić w robocie kuchennym z szalotki, czosnek i wątróbki. Proces do grubej tekstury, a następnie dodać do miski, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Cała KaczkaCała Kaczka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ziarna pieprzu, nasiona kolendry i goździki zmielić na grubą masę za pomocą tłuczka i zaprawy. Wymieszać z cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
5
Do mięsa dodać przyprawy wraz z 4 łyżkami tłuszczu z kaczki, koniakiem, jajkami i 2 łyżkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
KoniakKoniak
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Wymieszać ze sobą bardzo dokładnie najlepiej używać rąk.
7
Połowę mieszanki wcisnąć do naczynia do pieczenia o pojemności 1,5 litra lub podobnego. Rozsypać na pistacje i żurawinę, a następnie przykryć pozostałą mieszaniną mięsa. Ułóż zarezerwowane wysypki boczku na górze, chowając się na końcach. Naczynie szczelnie przykryć folią, a następnie włożyć do puszki do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Wlać wrzącą wodę do puszki, aby dostać się do połowy boków naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
9
Piec 2 godziny, zdjąć folię, a następnie piec przez 15 minut więcej do brązowego wierzchu. Całkowicie schłodzić, następnie zawinąć w świeżą folię i schłodzić. Aby uzyskać najlepszy smak, pozwól terrine schłodzić i dojrzeć przez co najmniej 2 dni przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Aby zamrozić, zrób terrinę zgodnie z instrukcją, schłodzić, a następnie zamrozić. Przed podaniem rozmrozić w lodówce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia27
Magazyn