Terrina z białej czekolady z sosem karmelowym

Terrina z białej czekolady z sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj Terrinę z białej czekolady z sosem karmelowym. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,47 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 44g tłuszczu i w sumie 471 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga orzechów pekan, burbona, ciężkiej śmietany do ubijania i żelatyny. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 35%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Terrine z białej i ciemnej czekolady, Biała czekolada Pralina lody Terrine z jeżyną-raspb, oraz Suflet Karmelowo-Imbirowy Z Sosem Z Białej Czekolady Wolfberry.

Instrukcje

1
Linia 8-in. x 4-w. bochenek z folią; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Bourbon posyp żelatyną; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
żelatynażelatyna
3
W podwójnym bojlerze lub metalowej misce nad gorącą wodą rozpuść czekoladę i masło; mieszać do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj 1 szklankę mieszanki śmietany i żelatyny; mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
KremKrem
5
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Dodaj orzechy pekan; przykryj i wstaw do lodówki na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
6
W małej misce ubij pozostałą śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć do schłodzonej mieszanki czekolady; przenieść na przygotowaną patelnię. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
7
W przypadku sosu w dużym ciężkim rondlu rozprowadź cukier; gotuj bez mieszania na średnim ogniu, aż zacznie się topić. Delikatnie przeciągnij stopiony cukier na środek patelni, aby cukier rozpuścił się równomiernie. Gotuj bez mieszania, aż stopiony cukier zmieni kolor na średnio bursztynowy, około 25 minut. Stopniowo dodawaj masło i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
8
Podnoszenie terriny folią; wyjmij z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
9
Usuń plastik.
10
Pokrój terrine na 10 plasterków; podawać z sosem. Przechowuj resztki w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ruinart Brut rosé (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 56 dolarów za butelkę.
Ruinart Brut Rose (półbut)
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn