Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami

Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami
Królicza Terrina z zielonymi oliwkami i pistacjami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka soli, gałązki pietruszki, dodatek: chleb kanapkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami, Sałatka z ogolonego kopru włoskiego z pomarańczą, zielonymi oliwkami i pistacjami, oraz Terrina z kaczki i wieprzowiny z żurawiną i pistacjami.

Instrukcje

1
W razie potrzeby usuń tłuszcz, nerki i wątrobę z królika. Umieść królika, szalotkę, marchew, pietruszkę, tymianek, por, czosnek, ziarna pieprzu, 1/4 łyżeczki soli i 6 szklanek wody w 4-litrowym ciężkim garnku i zagotuj, odtłuszczając pianę. Zmniejszyć ogień i delikatnie gotować królika, częściowo przykryty, do miękkości, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
WątrobaWątroba
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Cały KrólikCały Królik
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
1
Chłodny królik w bulionie, odsłonięty, 30 minut, a następnie usuń, rezerwując kawałki królika i bulion osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Cały KrólikCały Królik
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2
Wlać bulion przez drobne sito do miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Białka ubić w innej misce do spienienia i dodać skorupki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Ubij ciepły bulion w strumieniu i wróć mieszaninę do oczyszczonego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Podgrzewać na umiarkowanym ogniu, stale mieszając i skrobając dno drewnianą łyżką, aby zapobiec przyklejaniu się białka, aż do czasu, aż zapas dojdzie do gotowania na wolnym ogniu (zajmie to około 10 minut). Zmniejszyć ciepło i delikatnie gotować bulion, bez mieszania, aż wszystkie zanieczyszczenia wzrosną do powierzchni i tworzą skorupę, a bulion pod spodem jest jasne, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
6
Podczas gdy rosół gotuje się, grubo rozdrabnia mięso królicze, uważając, aby usunąć wszystkie małe kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
7
Wlej bulion przez sito wyłożone podwójną grubością zwilżonych ręczników papierowych do miski i pozwól, aby cały bulion spłynął. Wyrzucić ciała stałe. (Jeśli ciecz nie spłynie całkowicie, dotknij krawędzi sita wielokrotnie metalową łyżką, aby pomóc spuścić.) Bulion powinien być całkowicie przezroczysty; jeśli nie, powtórz procedurę czystymi zwilżonymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Jeśli oczyszczony bulion mierzy więcej niż 2 1/2 szklanki, gotuj, aby zmniejszyć. Jeśli mierzy mniej, dodaj wodę. Przynieś bulion tylko na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
9
Posyp żelatynę pozostałą 1/4 szklanki zimnej wody i zmiękcz przez 1 minutę, a następnie ubijaj do gorącego bulionu, aż się rozpuści. Wymieszać z Maderą i pozostałą 1/4 łyżeczki soli, lub do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
MaderaMadera
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Lekko olejowane terriny i linia z arkuszem folii wystarczająco dużej, aby pokryć krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Umieść terriny na tacy.
3
Wytnij 4 (18-calowe) kawałki sznurka kuchennego i umieść 2 poprzecznie pod każdą terriną około 2 cali od każdego końca(będą one używane do mocowania wałków lub butelek do terrin).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
4
Mielenie nasion kopru włoskiego z moździerzem i tłuczkiem lub w elektrycznym młynku do kawy/przypraw i wrzucić królika, oliwki, pistacje, szczypiorek, tymianek, sól i pieprz w dużej misce. Podzielić mieszaninę między terrines, następnie dobrze wymieszać bulion i wlać powoli do terrines, wypełniając do 1/4 cala od góry. Zastrzegamy pozostały bulion, przykryty i schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cały KrólikCały Królik
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Umieść owinięty folią tekturowy pasek na wierzchu każdej terryny, a następnie połóż wałek do ciasta lub butelkę na wierzchu tektury i przymocuj do terryny, tworząc wystarczająco duży nacisk, aby nacisnąć karton około 1/2 cala do terryny (niektóre buliony rozleją się na tacę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6
Terryny schłodzić na tacy 3 godziny, a następnie usunąć sznurek, ciężarki i tekturę.
7
Podgrzać wszelkie zastrzeżone galaretki bulionu (w tym rozlać na tacy) tylko do momentu, gdy stanie się płynny i dodać do terrines. Przykryć zwisającą folią i schłodzić co najmniej 6 godzin dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Aby rozpakować terriny, rozpakuj folię i odwróć formy na długi wąski talerz, lekko pociągając za plastik, aby uwolnić terriny z form, a następnie wyjmij je. Delikatnie pokroić terriny ząbkowanym nożem w plastry o grubości 1/3 cala i podawać na tostach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
* Toast przyprawy na suchej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące i cień lub dwa ciemniejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
** Do tostów ułóż kromki chleba na blasze i posmaruj 2 łyżkami masła. Tosty w środku piekarnika, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia4
Magazyn