Tequila-marynowana wołowina i pieprz Fajitas
Tequila-marynowana wołowina i pieprz Fajitas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sól, olej roślinny, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Podobne przepisy to Marynowany Stek I Pieprz Fajitas, Grillowana Wołowina I Pieprz Fajitas Przepis, oraz Tequila Chicken Fajitas.
Instrukcje
Połącz pierwsze 9 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Zapiekać i marynować w lodówce 1 godzinę.
Wyjąć stek z worka; wyrzucić marynatę.
Paprykę i cebulę posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię grillową pokrytą natryskiem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać paprykę i gotować przez 5 protokół. Obrócić paprykę i dodać cebulę. Gotować przez 5 minut, obracając cebulę raz.
Usunąć paprykę i cebulę i ogrzać.
Dodaj stek i gotować przez 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Stek pokroić po przekątnej na cienkie plasterki.
Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ułóż około 3 uncji stek, 2 kliny papryki, i 1 plaster cebuli w dół centrum tortilla. Fold boki tortilla nad nadzieniem. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami, stekiem, papryką i plasterkami cebuli.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.