Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Tempura Fried Okran. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka okra, koperek, woda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Tempura Smażona Okra, Giveaway: New Southern Living Cookbook + Tempura Fried Okra, oraz Ketmia Jadalna (Okra) Tempuran dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub frytkownicy do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Frytkownica
Piec Holenderski
2
Okra umyć, dokładnie osuszyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
3
Odciąć końce okra,a następnie przeciąć okra w poprzek na 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
4
W średniej misce połączyć mąki, proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soli, soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki cayenne i 1/4 łyżeczki białego pieprzu. W małej misce, połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cayenne i 1/4 łyżeczki białego pieprzu i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Biały Pieprz
Mielony Pieprz Cayenne
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Umieść skrobię kukurydzianą w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Gdy olej jest gorący, dodaj ostry sos i wodę z lodem do przyprawionej mąki. Delikatnie wymieszać; pojawią się małe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Sos
Woda
Mąka Uniwersalna
Olej Do Smażenia
7
Kawałki okry przebić przez środek miąższu, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca między każdym kawałkiem okry, aby mogły smażyć pojedynczo. Powt.z pozostałą okrą. Przeciągnij szaszłyki przez skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
8
Umieścić w cieście tempura, a następnie natychmiast i ostrożnie do gorącego oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
9
Okra smażyć partiami, aż zbrązowieje, 4 do 6 minut dla każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
10
Odcedzić na papierowych ręcznikach, posypać reserved solą i mieszanką przypraw i od razu podawać z pikantnym dressingiem Ranch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ranch Dressing
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
11
Czosnek mielić, a następnie dodać 1/2 łyżeczki soli koszernej i zacierać ostrzem noża, aż powstanie pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Czosnek
Mięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
12
Dodaj to do blendera z pozostałymi składnikami. Puree i smak, aby dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Wyjąć i umieścić w małej misce i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.