Tempura Coconut Shrimp
Przepis Tempura Coconut Shrimp może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w o 11 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kokos, krewetki, tempura owoce morza ciasto mix, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ebi (krewetka) tempura, Tempura Z Krewetek, oraz Krewetka Tempura Bento dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do frytkownicy, dużej ciężkiej patelni lub rondla, napełniając nie więcej niż 1/3 pełnej.
Podgrzać na średnim ogniu do 191°. wymieszać ciasto
Wymieszać, imbir i wodę w średniej misce do wymieszania. (Ciasto będzie lekko grudkowate.)
Umieść 1/2 kokosa na dużym talerzu.Zanurz krewetki, kilka na raz, w cieście. Otrząśnij nadmiar.
Zawijamy w kokosie. Ostrożnie dodać krewetki, kilka kawałków na raz, do gorącego oleju. Smażyć 3 minuty lub do złotego koloru, obracając raz.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Powtórz z pozostałymi krewetkami i ciasto.
Dodaj pozostałe kokosy w razie potrzeby.
Podgrzać marmoladę, sok pomarańczowy i sos sojowy, aż Marmolada się rozpuści.