Tatar z tuńczyka, pomidora i bazylii

Tatar z tuńczyka, pomidora i bazylii
Tatar z tuńczyka, pomidora i bazylii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 728 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jeśli masz dojrzewający pomidor, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tuńczyk w sosie pomidorowo-bazyliowym, Steki Bazyliowo-Pomidorowe Z Tuńczykiem, oraz Sałatka z tuńczykiem, pomidorem, fasolą i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz tuńczyka, pomidor, szalotka i bazylia w misce food processer. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Puls 10 razy. Zeskrobać po bokach silikonową szpatułką i pulsować, aż do mniej więcej posiekanego, około 10 kolejnych 1-sekundowych impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przenieść do miski. Wymieszać z oliwą z oliwek i octem (patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Podawać natychmiast z tostowanymi plastrami bagietki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia56
Magazyn