Tarty z masłem cytrynowym
Potrzebujesz deseru zgodnego z zasadami FODMAP ? Tarty cytrynowo-maślane mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 121 kalorii . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jeśli masz pod ręką skorupki tart, białka jaj, skorupki tart i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy to Tarty czekoladowo-kokosowe , Tarty z karmelizowaną czerwoną cebulą Chavrie i Tarty kokosowo-kremowe z ciemną czekoladą .
Instrukcje
Rozpuść masło lub margarynę w rondlu.
Dodaj skórkę, sok z cytryny i 1 1/2 szklanki cukru. Ubij jajka i żółtka, aż zgęstnieją, i dodaj do mieszanki masła cytrynowego. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Schłodź.
Ubij 3 białka na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj 1/4 szklanki cukru i ubijaj dalej, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Napełnij upieczone skorupki tarty kremem cytrynowym i udekoruj bezą.
Piec w temperaturze 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita), aż tarty nabiorą delikatnie brązowego koloru.