Tarty z masłem cytrynowym

Tarty z masłem cytrynowym
Potrzebujesz deseru zgodnego z zasadami FODMAP ? Tarty cytrynowo-maślane mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 121 kalorii . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jeśli masz pod ręką skorupki tart, białka jaj, skorupki tart i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy to Tarty czekoladowo-kokosowe , Tarty z karmelizowaną czerwoną cebulą Chavrie i Tarty kokosowo-kremowe z ciemną czekoladą .

Instrukcje

1
Rozpuść masło lub margarynę w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj skórkę, sok z cytryny i 1 1/2 szklanki cukru. Ubij jajka i żółtka, aż zgęstnieją, i dodaj do mieszanki masła cytrynowego. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Schłodź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3
Ubij 3 białka na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj 1/4 szklanki cukru i ubijaj dalej, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Napełnij upieczone skorupki tarty kremem cytrynowym i udekoruj bezą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
4
Piec w temperaturze 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita), aż tarty nabiorą delikatnie brązowego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn