Tarty z budyniem jeżyn
Jeżyna budyń tarty jest lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 1 godzina i 30 minut. Mieszanka mleka, jajek, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 83 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarty Z Kremem, Truskawkowe Tarty Budyniowe, oraz Portugalskie Tarty Budyniowe.
Instrukcje
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości około 0,5 cm. Na drobnej tarce zetrzeć gałkę muszkatołową, a następnie rozsypać cynamon w szczypcach.
Rozwałkuj ciasto jeszcze kilka rolek, aby wcisnąć przyprawy.
Wytnij kółka do linii 6 x 10 cm okrągłe, Głębokie pojedyncze puszki tarty, z małym zwisem. Posadź je na blasze do pieczenia i schłodzić przez 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wyłóż tarty z małymi kawałkami pergaminu do pieczenia, wypełnij fasolą do pieczenia i piecz na ślepo przez 15-20 minut, aż blady złoty i ustaw.
Wyjąć papier i fasolę i piec przez kolejne 10-15 minut, aż do biszkoptu. Ostudzić, następnie przyciąć krawędzie małym, ostrym ząbkowanym nożem.
Zmniejsz piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
W dużej misce ubić jajka z cukrem.
Do rondla włożyć śmietanę, mleko i wanilię i doprowadzić do wrzenia.
Wlać na masę jajeczną, ubijając, a następnie przesiać do dzbanka. Jeżyny podzielić między puszki, a następnie zalać kremem, aby wypełnić jak najwięcej. Utrzeć na więcej gałki muszkatołowej i piec przez 20-30 minut. Są gotowe, gdy góra jest ustawiona, ale centra drżą lekko, gdy blacha do pieczenia jest wymieszana. Ochłodzić całkowicie przed jedzeniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.