Tarty Cytrynowe Paleo
Paleo Lemon Tarts może być tylko deser szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Mieszanka miodu, daktyle, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 695 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarty Cytrynowe Bez Pieczenia (Bezglutenowe, Paleo + Wegańskie), Paleo Raspberry Pop Tarts, oraz Raw Mocha Coconut Brownie Tarts [Paleo-friendly].
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Linia 4 kubki na muffinki z wkładkami papierowymi.
Zmiksuj migdałowy posiłek, 3 łyżki soku z cytryny i daktyle w robocie kuchennym. Mocno wcisnąć mieszaninę do dna i po bokach przygotowanych kubków do muffinek, aby uzyskać Skórki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skórki będą lekko złociste, 10 do 12 minut.
Podgrzać 6 łyżek soku z cytryny, skórki z cytryny i miodu w rondlu na małym ogniu; dusić przez 2 minuty. Jajka ubić w misce. Podczas gdy mieszanina gotuje się na wolnym ogniu, powoli dodaj jajka, energicznie ubijając.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut.
Wlać nadzienie do muszli i umieścić w lodówce do ostygnięcia.