Tarte Tatin

Tarte Tatin
Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odebrać masło, cukier, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym lub misce wymieszaj mąkę i 1/3 szklanki cukru, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pokrój 1/2 szklanki masła na 1/2-calowe kawałki i dodaj do mieszanki mąki. Wirować lub pocierać palcami, aż mieszanina utworzy drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii z 1/4 szklanki zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Dodać do mieszaniny mąki i wirować lub mieszać widelcem, aż równomiernie nawilżony. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, aby trzymać się razem po naciśnięciu, delikatnie wymieszać w 1 łyżce wody na raz. Dłońmi wciśnij ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Umieść między dwoma arkuszami folii z tworzywa sztucznego (każdy 15 na 15 cali.) i przetoczyć w równe 1/4 cala grubości rundy. Schłodzić do jędrności, około 30 minut lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Tymczasem jabłka opłukać i obrać; ćwiartka wzdłuż i wyciąć i wyrzucić rdzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
7
Ćwiartki przeciąć na pół wzdłuż; powinieneś mieć 8 filiżanek.
8
Pozostałe 1 szklanka cukru, 1/4 szklanki masła, 1 łyżeczka wanilii i sok z cytryny wymieszać na patelni o grubości od 10 do 11 cali (u góry). pojemność); ustawić na dużym ogniu i często mieszać, aż mieszanina zostanie zmieszana i szampan, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Zdjąć z ognia.
10
Ułóż pojedynczą warstwę jabłek, zaokrągloną stroną w dół, w okręgu wokół krawędzi patelni, a następnie wypełnij środek, aby pokryć dno; dopasuj pozostałe jabłka równomiernie na górze. Gotować na średnim ogniu, delikatnie potrząsając patelnią od czasu do czasu (nie mieszać), aż mieszanina cukru zmieni się w głęboki złoty kolor (soki powinny pęcherzykować się przez plasterki; jeśli wyjdą z patelni, zmniejsz nieco ogień), 25 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Obierz jeden kawałek folii z ciasta i odwróć ciasto na mieszance jabłkowej na patelni; odklej pozostałą folię. Odciąć nadmiar ciasta przepłukać obręczą patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Przeciąć 1-calowe kawałki przez ciasto w 10 do 12 miejsc, aby umożliwić ucieczkę pary. Ustaw patelnię w 11-na 17-calowej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
13
Piec w środku 375 regularnego lub konwekcyjnego piekarnika, aż skorupa jest złoty kolor i soki są bulgotanie, 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
14
Ostudzić 5 do 10 minut.
15
Odwróć talerz do serwowania na tarte; trzymając patelnię i talerz razem, Odwróć ponownie. Zdejmij patelnię i dopasuj wszystkie jabłka, które są przyklejone do patelni z powrotem na deser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Tarte pokroić w kliny i podawać na ciepło lub ciepło z lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn