Tarte Tatin
Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis służy 10. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 16%. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę umieścić w średniej misce i pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Połączyć 2 łyżki wody i jajka, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki, mieszając tylko do wilgotnego. Obróć ciasto na duży kawałek wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; zagnieść lekko 5 razy (ciasto będzie lepkie). Wklej ciasto na dysk. Przykryć dodatkową folią i schłodzić 30 minut.
Połącz 4 łyżki wody i cukru w 9-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu. Gotować 10 minut lub do złotego koloru, mieszając tylko do rozpuszczenia cukru.
Wyjąć z ognia; delikatnie mieszać w małe kółka, aby równomiernie rozprowadzić ugotowany cukier.
Ułóż ćwiartki jabłek szczelnie w okrągły wzór na cukrze na patelni, zaczynając od zewnętrznej krawędzi.
Pokrój 2 ćwiartki jabłek na pół i ułóż, wskaż w górę, na środku patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu; gotuj 20 minut (nie mieszaj), lekko naciskając jabłka, aby wydobyć soki.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
Posypać jabłkami cynamonem.
Usuń folię pokrywającą ciasto. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; rozwałkuj ciasto w 11-calowe koło.
Miejsce na mieszaninie jabłek, dopasowanie ciasta między jabłkami i patelni.
Piec w 400 przez 20 minut lub do lekko rumiane.
Ostudzić 10 minut. Odwróć tartę na talerz.