Tartaletki z sufletem cytrynowym z cukrowymi migdałami i sosem jeżyn
Tartaletki z Sufletami cytrynowymi z cukrowymi migdałami i sosem jeżyn to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, żółtka jaj, margarynę pareve i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tartaletki Z Sufletem Cytrynowym, Tartaletki Z Sufletem Cytrynowym, oraz Maliny z sosem z białej czekolady i Cukrowanymi migdałami.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę cukru i skrobi kukurydzianej w średnim rondlu; mieszaj, aż nie pozostaną grudki. Stopniowo ubijamy sok z cytryny, następnie żółtka i sól.
Dodaj margarynę. Gotować na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje i zagotuje się, stale ubijając, od 4 do 5 minut.
Przenieś do miski. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię. Schłodzić do jędrności, co najmniej 8 godzin i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 177°. migdały rozsypać na blasze do pieczenia.
Posypać 1/2 łyżki wody, następnie 1 łyżka cukru; wrzucić do herbu.
Upiec migdały, aż złoty i chrupiące, 5 do 6 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia.
Jeżyny Puree w blenderze. Naciśnij tyle puree z jeżyn przez sitko do miski, aby zmierzyć 1 1/3 do 1 1/2 szklanki sosu; słodzić 2 do 3 łyżki cukru. Zrób z wyprzedzeniem: twarog, migdały i sos można zrobić 3 dni wcześniej. Przechowywać twaróg schłodzony. Przykryć i schłodzić SOS. Przechowywać migdały szczelnie w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąkę, cukier, skórkę cytryny i sól połączyć w procesorze; blend 5 sekund.
Dodać margarynę i zmiksować do uzyskania wilgotnych grudek. Zbierz ciasto w piłkę. Podzielić na 6 równych części. Naciśnij ciasto na dole i w górę strony 4 1/2 x 3/4-calowe patelnie tartlet z wyjmowanym dnem; ułóż patelnie na obramowanej blasze do pieczenia.
Pieczemy skórki na złoty kolor, około 25 minut (skórki mogą nieco pękać). Spoko na kartce. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przykryć i umieścić skorupy w patelniach w zamrażarce.
Umieść 1 szklankę twarogu cytrynowego w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę grubej soli w innej średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Białka ułożyć na lemon curd w 3 dodatkach. Podziel suflet nadzienie między skorupy, kopiec w centrum. Zamrozić do twardości, co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Rozgrzej piekarnik do 191°. popchnij dna patelni do góry, uwalniając tartlets z boków patelni. Ułożyć tartaletki, jeszcze na dnie patelni, na obramowanej blasze do pieczenia. Rozsypać 1 łyżkę cukru migdałów na każdej tartlet.
Piec tartlets aż nadzienie jest dmuchany, złoty brąz, i nie jest już miękkie w centrum, o 20 protokół.
Przenieść tartlets do talerzy. W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Polać sosem. Podaj pozostały sos.