Tartaletki jagodowe z twarogiem limonkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Tartlets z jagodami z twarogiem limonkowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 302 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.15 za porcję. Mieszanka skórki z limonki, soli, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Breloczki Z Twarogiem Limonkowym, Tartaletki Z Twarogiem Cytrynowym, oraz Tartaletki Z Twarogu Malinowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i sok z limonki ubić w ciężkim średnim rondlu, aby zmiksować.
Ubij żółtka, następnie masło. Gotować na średnim ogniu, aż gęste, gładkie, i po prostu zaczyna bańki, stale mieszając, o 8 protokół.
Wymieszać ze skórką z limonki.
Przenieść do małej miski. Nacisnąć folię na powierzchnię twarogu. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 4 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Wymieszaj mąkę, cukier i sól w procesorze 5 sekund.
Dodać masło i pokroić, włączając/wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać 2 łyżki śmietany i żółtko. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej śmietany przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Uformuj ciasto w kłodę.
Pokrój poprzecznie na 8 równych rund. Naciśnij każdą rundę nad dolną i górną stroną 3 3/4x3 / 4-calowej patelni tartlet z wyjmowanym dnem. Przebić skorupy widelcem. Schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Umieść 1/2 szklanki jagód i cukru w ciężkim małym rondlu. Za pomocą widelca rozgnieść jagody grubo. Gotować mieszaninę na średnim ogniu, aż zacznie gotować, często mieszając, o 5 protokół. Używając gumowej szpatułki, przepchnij jak najwięcej mieszanki przez sitko ustawione na średniej misce.
Pozostałe jagody wymieszać na rozgniecione jagody. Odstawić na bok.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Upiec Skórki tartlet aż lekko złocisty, naciskając wszelkie pęcherzyki z tyłu widelca, o 15 protokół. Fajne skórki całkowicie na stojaku.
Rozłóż twaróg w skórkach. Łyżka jagodowa polewa nad. (Może być przygotowany z wyprzedzeniem.
Odstawić w temperaturze pokojowej do 2 godzin lub przechowywać w lodówce do 1 dnia.)