Tartaletki cytrynowo-Makowe
Tartaletki z cytryną i makiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 475 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś masło, udekoruj: makiem, twarogiem cytrynowym i kilkoma innymi rzeczami, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Bezglutenowy chleb cytrynowy z polewą miodowo-cytrynową, oraz Mąka kokosowa muffinki z makiem cytrynowym z kremowym lukrem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulsuj razem mąkę, cukier, sól i mak w robocie kuchennym.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Wymieszać żółtko, wodę i sok z cytryny w misce, następnie dodać do procesora i pulsować, aż uformują się grudki wielkości grochu i ciasto trzyma się razem po wyciśnięciu. (Ciasto pojawi się lekko kruche.)
Wciśnij równomiernie 1/4 szklanki ciasta do każdej skorupy tartej mąką palce (ciasto będzie wilgotne) i lekko nakłuj dno widelcem. Schłodzić do firmy, o 20 minut.
Umieścić muszle na blasze do pieczenia i piec w dolnej trzeciej piekarnika, aż złoty, 20 do 25 protokół.
Przenieść do stojaka i, gdy skorupy są wystarczająco fajne, aby obsłużyć, ostrożnie poluzować krawędzie cienkim nożem i wyjąć z patelni.
Napełnij każdą skorupę 3 łyżkami twarogu cytrynowego.
Ubij śmietanę z cukrem cukierniczym i sokiem z cytryny w misce z mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Przełożyć do woreczka z ozdobną końcówką i wyłożyć na twaróg (lub lukier łyżką).
Skorupy mogą być wykonane 2 dni wcześniej, całkowicie schłodzone i przechowywane w hermetycznym pojemniku