Tarta żurawinowa
Tarta żurawinowa to wegetariański przepis laktoovo na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 172 kalorie , 1 g białka i 4 g tłuszczu . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako niedrogi deser. Niewiele osób wykonało ten przepis, ale dwie powiedziałyby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka soku pomarańczowego, mieszanki do ciastek/pieczenia, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe Zitronenkuchen , Tarta wiśniowo-migdałowa i Tarta czekoladowa z polewą Bourbon i bitą śmietaną dyniową .
Instrukcje
W misce połącz mieszankę do ciastek, cukier i wodę. Lekko oprószonymi mąką dłońmi wyłóż masę na dno i boki nienatłuszczonej, karbowanej formy do tarty o średnicy 23 cm z wyjmowanym dnem; odstaw na bok.
W rondlu wymieszaj cukier i mieszankę ciasteczkową.
Dodaj żurawinę, sok pomarańczowy i masło. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina się zagotuje. Gotuj jeszcze 1-2 minuty, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Piecz w temperaturze 190°C przez 30–35 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złociste, a nadzienie bulgoczące. Ostudź na kratce.