Tarta zimowo-owocowa z lodami karmelowymi
Tarta zimowo-owocowa z lodami karmelowymi może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, margarynę, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zimowa sałatka owocowa z bitą śmietaną waniliową, Tarta Owocowa Z Kremem Cukierniczym, oraz Tarta Owocowa Z Kremem Waniliowym.
Instrukcje
Aby przygotować mieszankę owoców, połącz pierwsze 6 składników w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1 łyżkę masła i wanilię; przykryć i odstawić 10 minut.
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Umieść mąkę, cukier granulowany, cynamon i sól w robocie kuchennym; pulsuj 3 razy lub do połączenia.
Dodaj schłodzone masło; pulsuj 10 razy lub do momentu, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Z włączonym procesorem dodaj wodę z lodem przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu połączenia (nie formuj kulki). Delikatnie wciśnij mieszankę w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto, nadal pokryte, w 14-calowe koło; zamrozić 5 minut lub do momentu łatwego usunięcia folii.
Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto do 10-calowej płyty ciasta lub naczynia quiche pokrytego sprayem do gotowania, umożliwiając rozciągnięcie ciasta ponad krawędź naczynia.
Usuń górny arkusz folii. Łyżka mieszanki owoców do ciasta. Złożyć ciasto na mieszaninę owoców, naciskając delikatnie, aby uszczelnić (ciasto częściowo pokryje mieszankę owoców). Ciasto zalać sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 375 przez 50 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie chrupiące (przykryj mieszankę owoców folią, jeśli zacznie się palić).
Podawać na ciepło z lodami karmelowymi.