Tarta ziemniaczana, Taleggio i szpinak
Przepis Potato, Taleggio & szpinak tarta może być wykonane w około 2 godziny i 30 minut. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 89 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, ser taleggio, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Tarta z cukinią, grzybami i Taleggio, Szpinak, Biała Fasola I Pizza Taleggio, oraz Paczki ziemniaczane Taleggio.
Instrukcje
Przełóż mąkę i drożdże do miski i dobrze wymieszaj. Wymieszać łyżkę soli, następnie zrobić studzienkę w środku i dodać 200 ml gorącej wody z olejem i wymieszać z miękkim ciastem. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 5 minut, aż ciasto będzie gładkie i jedwabiste. Wróć do miski, przykryj czystym ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.
W międzyczasie ugotować ziemniaki, a następnie odcedzić. Pozostawić do ostygnięcia, następnie obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Szpinak włóż do metalowego durszlaka i zalej wrzącą wodą z czajnika, aby po prostu zwiędły liście. Wycisnąć nadmiar wody za pomocą krawędzi spodka.
Wyrośnięte ciasto zagnieść i rozwałkować, aby wyłożyć płytką prostokątną puszkę o wymiarach 30 x 36 cm. Ułóż szpinak na cieście w odległości 2 cm od krawędzi. Ziemniaki i Taleggio układamy na przemian na wierzchu i rozsypujemy rozmarynem.
Na nadzienie i brzegach ciasta posypać parmezanem i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Pozostaw do ponownego wyrośnięcia na 20 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Piec przez 20-25 minut, aż ciasto będzie złote, a polewa roztopi się i złocisto brązowy.
Podawać pokrojone w kwadraty.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "