Tarta ze świeżą kukurydzą z kremem Chipotle
Tarta ze świeżą kukurydzą z kremem Chipotle jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 13g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz polentę, sok z limonki, Poblano chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Guacamole Ze Świeżą Kukurydzą I Chipotle, Chipotle Chicken Tostadas ze świeżą kukurydzianą salsą, oraz Tarta ze świeżą truskawką i śmietaną.
Instrukcje
Aby przygotować krem, połącz pierwsze 4 składniki w misce, dobrze mieszając. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować tart, podgrzać 10-calową patelnię żeliwną na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 protokół.
Dodaj chile do patelni; smażyć 5 minut.
Usunąć osłonki z kiełbasy.
Dodaj kiełbasę do patelni; podsmażyć 2 minuty, mieszając do kruszonki.
Dodaj kukurydzę i czosnek na patelnię; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane.
Usuń mieszankę kukurydzy z patelni.
Wytrzyj patelnię do sucha ręcznikiem papierowym. Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania i odstawić patelnię na bok.
Połączyć 2 szklanki wody i soli w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać w polenta; gotować 5 minut lub aż gruby, stale mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1 1/2 szklanki mieszanki kukurydzy.
Wlać mieszaninę polenty do przygotowanej patelni.
Posypać 1/4 szklanki sera równomiernie na mieszaninie polenta; top z pozostałą mieszaniną kukurydzy.
Pozostałą 1/4 szklanki sera posypać wierzchem.
Piec w 400 przez 25 minut lub do lekko rumiane.
Odstawić na 5 minut i pokroić w kliny.
Podawać z kremem chipotle.