Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych
Świeża pomarańczowa tarta z orzechami laskowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka jaj, sok pomarańczowy, orzechy laskowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Tarta Żurawinowa Ze Skórką Z Orzechów Laskowych, Tarta czekoladowa z chrupiącą skórką z orzechów laskowych, oraz Tarta ze świeżymi figami i orzechami laskowymi.
Instrukcje
Żelatynę posypać 1 łyżką wody w małej misce.
Odstawić na 10 minut, aby zmiękczyć.
Połącz cukier, 2 łyżki skórki pomarańczowej i skórki cytrynowej w średniej metalowej misce. Opuszkami palców pocierać składniki, aż cukier się zwilży.
Dodać jajka; ubić na gładką masę.
Umieść miskę nad rondlem gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); ubijaj stale, aż mieszanina zgęstnieje, a termometr włożony do mieszaniny rejestruje 82°, około 5 minut.
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia. Odcedź pomarańczową mieszaninę do blendera; pozostaw do ostygnięcia, aż termometr włożony do mieszaniny zarejestruje 60°, około 10 minut.
Po uruchomieniu blendera dodawać masło o temperaturze pokojowej 2 sztuki na raz i przetwarzać aż do wymieszania. Kontynuuj mieszanie 3 minuty dłużej.
Przelać nadzienie do miski; wymieszać w pozostałych 2 łyżeczkach skórki pomarańczowej. Przykryć i schłodzić przez noc.
Masło 9-calowy kwadratowy patelnia z wyjmowanym dnem. Drobno zmielić mąkę, cukier, orzechy i sól w procesorze.
Dodać masło i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj żółtko i zmiksuj za pomocą włączników on / off, aż utworzą się wilgotne grudki (nie pozwól, aby ciasto uformowało kulkę). Naciśnij ciasto na dnie iw górę strony przygotowanej patelni (skorupa będzie około 1/4 cala grubości). Za pomocą kciuka, naciśnij wokół boków, aby przedłużyć skorupę 1/4 cala nad krawędzią patelni. Chill 1 godzina.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec ciasto na złoty kolor, o 20 protokół. Cool crust całkowicie na stojaku. (Skorupa może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Wymieszaj pomarańczowe nadzienie, aby poluzować. Łyżka wystarczająco schłodzone pomarańczowe wypełnienie do skorupy wypełnić całkowicie. Chill tarta co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Dekoruj kandyzowanymi plastrami pomarańczy.
Skropić pomarańcze odrobiną syropu.