Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych

Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych
Świeża pomarańczowa tarta z orzechami laskowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka jaj, sok pomarańczowy, orzechy laskowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Tarta Żurawinowa Ze Skórką Z Orzechów Laskowych, Tarta czekoladowa z chrupiącą skórką z orzechów laskowych, oraz Tarta ze świeżymi figami i orzechami laskowymi.

Instrukcje

1
Żelatynę posypać 1 łyżką wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić na 10 minut, aby zmiękczyć.
3
Połącz cukier, 2 łyżki skórki pomarańczowej i skórki cytrynowej w średniej metalowej misce. Opuszkami palców pocierać składniki, aż cukier się zwilży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać jajka; ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać oba soki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieść miskę nad rondlem gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); ubijaj stale, aż mieszanina zgęstnieje, a termometr włożony do mieszaniny rejestruje 82°, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia. Odcedź pomarańczową mieszaninę do blendera; pozostaw do ostygnięcia, aż termometr włożony do mieszaniny zarejestruje 60°, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Po uruchomieniu blendera dodawać masło o temperaturze pokojowej 2 sztuki na raz i przetwarzać aż do wymieszania. Kontynuuj mieszanie 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Przelać nadzienie do miski; wymieszać w pozostałych 2 łyżeczkach skórki pomarańczowej. Przykryć i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Masło 9-calowy kwadratowy patelnia z wyjmowanym dnem. Drobno zmielić mąkę, cukier, orzechy i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
2
Dodać masło i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj żółtko i zmiksuj za pomocą włączników on / off, aż utworzą się wilgotne grudki (nie pozwól, aby ciasto uformowało kulkę). Naciśnij ciasto na dnie iw górę strony przygotowanej patelni (skorupa będzie około 1/4 cala grubości). Za pomocą kciuka, naciśnij wokół boków, aby przedłużyć skorupę 1/4 cala nad krawędzią patelni. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec ciasto na złoty kolor, o 20 protokół. Cool crust całkowicie na stojaku. (Skorupa może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wymieszaj pomarańczowe nadzienie, aby poluzować. Łyżka wystarczająco schłodzone pomarańczowe wypełnienie do skorupy wypełnić całkowicie. Chill tarta co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
7
Dekoruj kandyzowanymi plastrami pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
8
Skropić pomarańcze odrobiną syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
9
Podawać na zimno.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn