Tarta ze szpinakiem i Gruyère w cieście z trzech pieprzyków
Tarta szpinakowo-Gruyère w cieście z trzech papryczek wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 244 kalorie, 12g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, sera gruyère, złotych ziemniaków yukon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Tarta pomidorowa z wędzonym Gruyère i pękniętym czarnym pieprzem, Pieczarkowa Galette z Gruyere Crust, oraz Gruszka Z Jabłkami Z Gruyere Crust dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, 1/2 łyżeczki soli i paprykę włożyć do robota kuchennego; 2 razy nacisnąć.
Dodaj schłodzone masło; pulsuj 4 razy lub do momentu, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Umieścić mieszaninę w misce.
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić, aż wilgotne i kruche (nie tworzą kulki).
Umieścić mieszaninę na lekko posypanej mąką powierzchni i lekko zagnieść 2 do 3 razy. Naciśnij mieszankę do 4-calowego koła na folii; przykryć. Chill 30 minutes.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 10-calowe koło.
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, do okrągłej, wyjmowanej, dolnej patelni z 9-calowym dnem, pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń pozostałą folię. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Dolną część ciasta wyłożyć kawałkiem papieru pergaminowego; ułożyć ciężarki do ciasta lub suszoną fasolę na papierze.
Piec w 450 przez 20 minut lub do krawędzi jest lekko rumiane. Ostrożnie usuń masy ciasta i papier; ostudzić na stojaku z drutu. Zmniejsz piekarnik do 40
Aby przygotować nadzienie, doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać ziemniaki; gotować 20 minut lub do miękkości. Ostudzić; pokroić w plastry o grubości 1/4 cala.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj posiekaną cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać w 1/4 szklanki wody.
Dodaj świeży szpinak; przykryć i gotować przez 3 minuty lub aż szpinak zwiędnie, mieszając od czasu do czasu.
Łyżka połowę mieszanki szpinaku do ostudzonej skorupy. Ułóż połowę plastrów ziemniaków na szpinaku.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 szklanki sera. Powtórz procedurę z pozostałym szpinakiem, ziemniakami i solą.
Na mieszaninę wlać substytut jajka.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera.
Piec w 400 przez 25 minut lub aż mieszanina jest ustawiona i ser jest złoty brąz. Cool 15 minut na stojaku drucianym.