Steki z kminkiem z dwoma salsami

Steki z kminkiem z dwoma salsami
Steki z kminkiem z dwoma salsami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 48g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 6,16 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne dla valentin day. Mieszanka pomidorów, ząbek czosnku, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Steki z kminkiem z dwoma salsami, Steki z kminkiem z awokado Salsa Verde, oraz Kminek-Porchetta Kubańska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 8 składników w średniej misce, aby wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przenieś połowę mieszanki awokado do innej średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj pomidory do pierwszej średniej miski i ogórek do drugiej miski. Salsy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 4 godziny wcześniej. Przykryć salsy oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OgórekOgórek
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Każdy stek natrzeć 2 łyżeczkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Posypać każdą stronę każdego steka 1/2 łyżeczki mielonego kminku; wcierać w celu przyklejenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Steki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
4
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdym z 2 ciężkich dużych patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Dodaj 2 steki do każdej patelni; gotować do głębokiego brązu, o 2 protokół na stronę. Zmniejsz ciepło do średniego; gotuj steki do pożądanej doneness, o 2 minuty dłużej na stronę dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieś na talerze.
7
Podawać z salsą pomidorowo-awokado i salsą ogórkowo-awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
AwokadoAwokado
PomidorPomidor
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn