Tarta ze szparagami i serem
Tarta ze szparagami i serem to דל פחמימות,zny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mleka, gałki muszkatołowej, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Spróbuj Tarta ze szparagami i serem, Tarta szparagowo-jajeczna z kozim serem, oraz Tarta Szparagowa Z Kozim Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Doprowadzić około 1 cala wody do wrzenia na dużej patelni.
Dodać szparagi; gotować do jasnozielonego i chrupiące-miękkie, 2 do 5 minut, w zależności od grubości szparagów.
Odcedzić i przenieść do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie; odcedzić i osuszyć. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozwałkuj ciasto francuskie na 10-na-16-calowy prostokąt na powierzchni mąki.
Przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia i nakłuć widelcem.
Piec do jasnego złocistego brązu, o 12 protokół.
Ostudzić lekko na blasze do pieczenia.
Tymczasem wymieszać fontina, comte, szalotka, żółtka jaj, mleko, gałka muszkatołowa i szczypta soli i pieprzu w misce, aż połączone.
Rozłóż masę serową równomiernie na cieście francuskim, pozostawiając 1-calową granicę ze wszystkich stron. Szparagi wymieszać z oliwą z oliwek, 1/4 łyżeczki soli i pieprzem do smaku. Ułóż szparagi na tarcie i piecz, aż mieszanina sera będzie lekko spuchnięta, 15 do 20 minut.
Posypać skórką z cytryny.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.