Tarta Ze Szparagami
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 296 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, mąka, woda z lodem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Ze Szparagami, Tarta Ze Szparagami, oraz Tarta Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce Mąkę połączyć z solą. Używając blendera do ciast lub 2 noży, pokrój masło, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać jajko i wodę i wymieszać widelcem, aż ciasto uformuje się. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i wkleić na dysk. Owinąć ciasto w plastiku i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę lub na noc.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do 13-calowej rundy. Złóż ciasto na pół i ostrożnie przenieś je na 11-calową patelnię z wyjmowanym dnem. Rozłóż ciasto i delikatnie wciśnij je na patelnię bez rozciągania. Przyciąć zwis. Owinąć skorupę tart w plastiku i przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę, lub na noc.
Wyłóż osłonkę tarty folią i napełnij ciężarami ciasta, suszoną fasolą lub ryżem.
Piec skorupę przez około 1 godzinę, lub do lekko rumiane wokół krawędzi.
Wyjąć ciężarki ciasto i folii i piec skorupę przez 10 protokół, lub aż równomiernie rumiane i gotowane przez.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Zostaw włączony piekarnik.
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, gotować szparagi do miękkości, o 4 protokół.
Odcedzić i spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Ponownie odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi. Ułóż szparagi w skorupce tartej, wszystkie włócznie skierowane w tym samym kierunku; przyciąć je, aby pasowały, jeśli to konieczne.
W średniej misce ubijamy jajka do wymieszania. Ubij w mleku, roztopionym maśle i soli.
Polać szparagi kremem i posypać Parmigiano-Reggiano. Ułożyć tartę na blasze do pieczenia i piec około 45 minut, lub do momentu, aż krem jest po prostu ustawiony.
Przełożyć tartę do stelaża, aby ostygła przez około 10 minut, następnie pokroić na 8 klinów i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.