Ciasto Kakaowe Na Co Dzień

Ciasto Kakaowe Na Co Dzień
Codziennie ciasto kakaowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, jaj, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto kakaowo-marchewkowe z kruszonką kakaową, Ciasto kakaowo-marchewkowe z kruszonką kakaową, oraz ciasto czekoladowe na co dzień.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9-przez 2-calowy Okrągły patelni ciasto i pyłu z mąki, nokautując nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubij masło i brązowy cukier mikserem, aż będą bledły i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
5
Dodawać mieszankę mąki i wody na przemian partiami, zaczynając i kończąc mąką i mieszając tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
6
Wlać ciasto do patelni ciasta i piec w środku piekarnika, aż sprężysty w dotyku i tester włożony do środka wychodzi czysty, 55 minut do 1 godziny. Schłodzić na patelni 1 godzinę. Odwróć na stojak, a następnie skręć w prawo w górę i odkurz cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn