Tarta z pomidorami i szafranem
Tarta pomidorowo-szafranowa to lacto ovo vegetarian przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 347 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów, nici szafranowe zanurzone w 1 łyżce wody, liście bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest zbyt wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta Z Chardą I Szafranem, Tarta z krabem, szafranem i parmezanem, oraz Tarta z wędzonym plamiakiem, dymką i szafranem.
Instrukcje
Dzień wcześniej rozwałkuj ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni i ułóż luźną puszkę o średnicy 23 cm. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut i rozgrzać piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Wyłożyć ciasto pergaminem do pieczenia i wypełnić fasolą do pieczenia.
Piec przez 15 minut, następnie wyjąć papier i fasolę i posmarować całe ciasto ubitym jajkiem. Powrót do piekarnika na 10 minut, aż lekko rumiane, a następnie pozostawić do ostygnięcia w puszce. Gdy ostygnie, namiot luźno z folią i przechowywać w chłodnym miejscu.
Rozgrzać olej na bardzo dużej patelni o grubym dnie i smażyć cebulę, seler i czosnek przez 10 minut, aż będzie miękki i przezroczysty.
Dodaj pozostałe składniki i gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej 30 minut, aż sos będzie gęsty i jammy.
Usunąć liść laurowy. Możesz użyć sosu, jaki jest, lub zrobić grubo teksturowany puree w robocie kuchennym, aby dać mu wystarczająco dużo kęsu, aby uzupełnić niebiański, drżący krem, który na nim spoczywa. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w przykrytym pojemniku w lodówce.
W dniu, Rozgrzej piekarnik do 160C / Gaz 3 / wentylator 140C i umieścić dużą blachę do pieczenia w piekarniku do nagrzania. Zrób szafranowy krem. Rozgrzać 4 łyżki śmietany na małej patelni z nitkami szafranu i ich wodą, a następnie zaparzać przez 5 minut. Jajka i żółtka ubić w dzbanku; pozostałą śmietanę wymieszać z kremem szafranowym (zrób to widelcem, bo nici szafranowe owijają trzepaczką). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozłóż około połowy sosu pomidorowego na cieście, aby zbliżyć się prawie do połowy ciasta (resztę zamrozić, aby użyć innym razem).
Umieść na rozgrzanej blasze do pieczenia, a następnie bardzo ostrożnie wlej szafranowy krem (możesz nie dostać tego wszystkiego, jeśli twoja puszka jest płytka, ale to nie ma znaczenia).
Piec przez 30-40 minut, aż krem drżąco ustawi się i zmieni intensywny złoty kolor z brązowymi łatkami.
Aby podawać, ostudzić przez 10 minut, a następnie przenieść na półmisek. Pozostawić w temperaturze pokojowej i podawać rozsypane liśćmi bazylii.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "