Tarta z musem bananowym z dyni wymaga mniej więcej 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 488 kalorii, 5G białka, oraz 27g tłuszczu każdy. Jeśli masz cukier, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 24%, to danie nie jest tak wielki. Spróbuj Tarta Z Musem Dyniowo - Bananowym, Mus Z Dyni Cruller Tarta Z Czarnym Dnem, oraz Tarta z musem karmelowo-dyniowym z kruszonką orzechową podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Połącz okruchy graham cracker, cukier, cynamon i roztopione masło w misce i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
Wlać do 11-calowej patelni z wyjmowanym dnem i nacisnąć równomiernie na boki, a następnie na dno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
5
Piec przez 10 minut, a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Do nadzienia podgrzej pół na pół, dynię, brązowy cukier, sól, cynamon i gałkę muszkatołową w odpornej na ciepło misce ustawionej na patelni gotującej się wody, aż będzie gorąca, około 5 minut.
Żółtka ubić w innej misce, wymieszać trochę gorącej dyni z żółtkami, aby je podgrzać, a następnie wlać mieszaninę jajko-dynia z powrotem do podwójnego kotła i dobrze wymieszać.
Dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż uzyskasz mocne szczyty. Ostrożnie złóż bitą śmietanę w mieszaninę dyni i wlej ją do schłodzonej skorupy tartej. Schłodzić przez 2 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Dynia
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
14
Do dekoracji ubijaj gęstą śmietanę w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do trzepaczki, aż utworzą się miękkie szczyty.
Dodaj cukier i wanilię i kontynuuj trzepaczkę, aż uzyskasz mocne szczyty. Ubitą śmietanę ozdobnie obłożyć bułką lub łyżką i w razie potrzeby posypać skórką pomarańczową.