Tarta Z Musem Bananowym Z Dyni

Tarta Z Musem Bananowym Z Dyni
Tarta z musem bananowym z dyni wymaga mniej więcej 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 488 kalorii, 5G białka, oraz 27g tłuszczu każdy. Jeśli masz cukier, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 24%, to danie nie jest tak wielki. Spróbuj Tarta Z Musem Dyniowo - Bananowym, Mus Z Dyni Cruller Tarta Z Czarnym Dnem, oraz Tarta z musem karmelowo-dyniowym z kruszonką orzechową podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Połącz okruchy graham cracker, cukier, cynamon i roztopione masło w misce i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
CynamonCynamon
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać do 11-calowej patelni z wyjmowanym dnem i nacisnąć równomiernie na boki, a następnie na dno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
5
Piec przez 10 minut, a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Do nadzienia podgrzej pół na pół, dynię, brązowy cukier, sól, cynamon i gałkę muszkatołową w odpornej na ciepło misce ustawionej na patelni gotującej się wody, aż będzie gorąca, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
DyniaDynia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
7
Żółtka ubić w innej misce, wymieszać trochę gorącej dyni z żółtkami, aby je podgrzać, a następnie wlać mieszaninę jajko-dynia z powrotem do podwójnego kotła i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
DyniaDynia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Podgrzać mieszaninę nad gotującą się wodą przez kolejne 4 do 5 minut, aż zacznie gęstnieć, stale mieszając. Nie chcesz, żeby jajka się rozsypały.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
9
Zdjąć z ognia.
10
Rozpuścić żelatynę w 1/4 szklanki zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
11
Dodaj rozpuszczoną żelatynę, banana i skórkę pomarańczową do mieszanki dyni i dobrze wymieszaj. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
żelatynażelatyna
DyniaDynia
BananBanan
12
Ubijaj ciężką śmietanę w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do trzepaczki, aż utworzą się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż uzyskasz mocne szczyty. Ostrożnie złóż bitą śmietanę w mieszaninę dyni i wlej ją do schłodzonej skorupy tartej. Schłodzić przez 2 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
DyniaDynia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Do dekoracji ubijaj gęstą śmietanę w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do trzepaczki, aż utworzą się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Dodaj cukier i wanilię i kontynuuj trzepaczkę, aż uzyskasz mocne szczyty. Ubitą śmietanę ozdobnie obłożyć bułką lub łyżką i w razie potrzeby posypać skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Podawać schłodzone.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn