Tarta z kozim serem i czerwoną papryką
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 5 minut do spędzenia w kuchni, kozi ser i czerwona papryka tarta może być doskonałym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten przepis służy 4. Jeśli masz paprykę, pomidorki cherry, ocet balsamiczny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 53 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 89%. Tarta Z Kozim Serem Czerwona Papryka, Tarta Z Pieczoną Czerwoną Papryką I Kozim Serem, oraz Kozi Ser, Karmelizowana Cebula I Tarta Z Pieczoną Czerwoną Papryką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Cebulę gotować w oleju przez 6-7 minut, aż zmiękną i będą lekko zabarwione, następnie dodać ocet balsamiczny i 1 łyżkę wody. Gotować przez kolejne 2-3 min. Oliwki posiekać i wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia.
Połowę papryki, usunąć nasiona i rdzeń. Umieść pod gorącym grillem, skórkę do góry, aż skórki zostaną zwęglone.
Wyjąć i włożyć do worka na żywność, aż będzie wystarczająco chłodny, aby się nim zająć, a następnie odkleić Skórki.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Rozwałkować ciasto i wyłożyć blachę o głębokości 23-24cm. Wyłożyć papierem do pieczenia i fasolą, następnie piec 10 min.
Wyjąć papier i fasolkę, następnie piec jeszcze 5 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące.
Rozłóż mieszankę cebuli na podstawie ciasta.
Połówki papryki ułożyć na wierzchu, pokroić bok do góry ze zwężającymi się końcami w kierunku środka. Pokrój kozi ser i umieść kilka plastrów w każdej połowie pieprzu. Włóż pomidory w szczeliny między paprykami.
Piec przez 20-25 minut, aż ser będzie lekko zabarwiony na brązowo i pomidory pękną. Rozsypać na liściach ziół i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta może być połączona z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.