Tarta Z Dzikimi Grzybami
Tarta z dzikimi grzybami wymaga z grubsza 75 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żółtka, crème fraîche, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta Z Dzikimi Grzybami, Tarta Z Dzikimi Grzybami, oraz Tarta Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z lekko posypanym mąką wałkiem do 11-calowej rundy i dopasuj do patelni do tarty, przycinając nadmiar ciasta. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Piec, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blady złoty, 18 do 20 protokół. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i piec powłoki, aż dno jest złoty, 10 do 15 minut więcej.
Całkowicie schłodzić na patelni na stojaku, około 15 minut.
Rozgrzać masło i olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć grzyby, szalotka, tymianek,1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu, często mieszając, aż grzyby będą miękkie i każdy płyn wydzielany odparowuje, 8 do 10 protokół.
Przełożyć do miski i schłodzić do temperatury pokojowej.
Ubij Creme fraîche, śmietanę, całe jajko, żółtko i pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w średniej misce do połączenia.
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Grzyby rozsypać równomiernie w tartej skorupce i zalać kremem.
Piec tartę na patelni na blasze do pieczenia, aż krem jest tylko ustawić i lekko nadmuchane, 35 do 45 minut.
Ostudzić tart w patelni na stojaku co najmniej 20 minut, a następnie usunąć stronę patelni.
Podawać tarty ciepłe lub w temperaturze pokojowej.