Tarta z cebulą i boczkiem
Tarta z cebulą i boczkiem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 16G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka grubego boczku pokrojonego poprzecznie w paski o szerokości 1/2 cala, mąka uniwersalna, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Z Boczkiem I Cebulą, Tarta z cebulą i boczkiem, oraz Tarta z cebulą i boczkiem.
Instrukcje
Połączyć 1 szklanka mąki, 1 szklanka ciepłej wody, i 1 łyżeczka drożdży w dużej misce; wymieszać dobrze wymieszać. Przykryć miskę folią i odstawić do pęcherzyków mieszaniny, o 30 protokół. Wymieszać z solą, następnie 1 1/4 szklanki mąki.
Wymieszać do miękkiego lekko lepkiego ciasta, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe, jeśli jest bardzo lepki. Przykryj miskę folią.
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 260°. Lekko mąki 2 duże blachy do pieczenia. Lekko mąki ręce; punch dół ciasta i podzielić na pół.
Rozwałkuj każdą połówkę na lekko posypanej mąką powierzchni do cienkiego prostokąta o wymiarach 16x10 cali.
Przenieść każdy prostokąt do przygotowanej blachy do pieczenia. Jeśli ciasto kurczy się, zwinąć lub rozciągnąć każdy z powrotem do rozmiaru. Puree crème fraîche, twarożek i śmietana w procesorze, aż będzie gładka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krem rozprowadzić na skórce.
Cebulę i surowy boczek posypać mieszanką śmietany, dzieląc równo.
Piec tarty, aż krawędzie skórki są chrupiące i brązowe, o 14 protokół.
Obficie posypać pieprzem; pokroić na kawałki i podawać.
* Sprzedawane w niektórych supermarketach. Jeśli jest niedostępny, podgrzać 1 szklankę śmietany do ubijania do letniej (85°F).
Zdjąć z ognia i wymieszać w 2 łyżkach maślanki. Przykryć i odstawić w ciepłym, wolnym od przeciągów obszarze, aż lekko zgęstnieje, 24 do 48 godzin, w zależności od temperatury pomieszczenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.