Tarta z boczkiem i porem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 614 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.93 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś hickory-wędzony boczek, pieprz, por i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta z porem i boczkiem, Tarta Z Kapustą, Porem I Boczkiem, oraz Tarta z dzikim porem i podwójnym wędzonym boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń i odrzuć końce korzeni i ciemnozielone wierzchołki pora. Cienko pokroić pory i dokładnie spłukać pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć brud i piasek.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 8 do 11 minut lub aż ostry; usunąć boczek, i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając 1 łyżka. kapie na patelni. Pokruszony bekon.
Podsmażyć pory w gorących kapiących na średnim ogniu 5 do 7 minut lub do miękkości. Wymieszać w 1/2 szklanki sera, tymianku, pieprzu i soli.
Rozłóż arkusz ciasta; Dopasuj do kwadratowej patelni o przekątnej 9 cali.
Ubić białko do uzyskania jasnej piany.
Na blachę ciasta posmarować białko jajka.
Piec w 400 przez 15 do 20 minut lub aż rumiane.
Wyjąć z piekarnika. Naciśnij ciasto z tyłu łyżką, aby spłaszczyć. Wierzch wymieszać z porem, posypać pokruszonym boczkiem i pozostałym 1/2 szklanki sera.
Piec 5 do 7 minut lub do rozpuszczenia sera.
* Ser szwajcarski można zastąpić.
** 1 łyżeczka. można zastąpić suszony tymianek.