Tarta Tymiankowa Pikantna
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 20g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, oliwę z oliwek, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantna Tarta Z Kozim Serem Mango Tymianek, Masło Złożone Z Tymianku Pikantnego, oraz Pikantne Babeczki Z Rzepy Tymiankowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. w dużej misce, połączyć sery, sok z cytryny, sól, pieprz i tymianek i dobrze wymieszać. Pracując na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 9 na 13 cali i połóż na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Rozłóż mieszaninę ricotty na wierzchu ciasta, pozostawiając 1/2-calową krawędź wokół krawędzi. Złóż na boki.
Na wierzch ułożyć cebulę i skropić 1 łyżką oleju.
Piec, aż ciasto będzie jasno złoty kolor, 25 do 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i skropić pozostałym olejem. Tymczasem, na patelni na małym ogniu, toast orzeszki piniowe, aż pachnące i złoty, o 5 protokół.
Posypać połowę orzechów na tarcie, a pozostałą połowę zarezerwować na inne użycie.