Tarta pomidorowo-koziego sera z winegretem cytrynowo-bazyliowym
Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pomidory, parmezan, ser ricotta z pełnego mleka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tarta z pomidorami, bazylią i kozim serem, Złota tarta buraczana z kozim serem, fioletową bazylią i makowym winegretem, oraz Sałatka z łososia i czerwonego Chard z cytrynową bazylią Vinaigrette i kozim serem.
Instrukcje
Wyłożyć cienki sitko z siatki drucianej z 3 warstwami gazy lub 1 filtrem do kawy.
Umieść sitko na misce. Łyżka ricotta do sitka.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny; wyrzucić nagromadzony płyn.
Płaszcz 12-x 4-calowy patelni tart sprayem do gotowania. Wymieszać razem pokruszone krakersy, następne 2 składniki i 1/2 łyżeczki. pieprz; mocno docisnąć do dołu i do góry patelni.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu 35 minut.
Tymczasem pomidory wrzucić z 1/2 łyżeczki. sól koszerna i pozostałe 1/2 łyżeczki. pieprz w misce.
Mieszamy razem kozi ser, kolejne 3 składniki, odcedzoną ricottę i pozostałą 1/2 łyżeczki. sól w misce, aż będzie gładka. Łyżka delikatnie w przygotowaną skórkę i rozprowadzić na brzegach.
Piec w 350 przez 20 do 25 minut lub do lekko rumiane.
Łyżka pomidorów na ciepłej tarcie, za pomocą łyżki szczelinowej.
Podawać natychmiast z winegretem cytrynowo-bazyliowym.