Gingercrunch & bezowe bombes
Gingercrunch & beza bombes to przystawka, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 22 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Ciasto Bombes, Bombki Czekoladowe Bonbon, oraz Czekoladowe bombki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 6 małych ramekinów lub filiżanek z folią spożywczą lub użyj silikonowej formy do muffinek, jeśli masz taką.
Ubij śmietanę w dużej misce, aż po prostu zachowa swój kształt. Zeskrobać nasiona z wanilii i dodać je do śmietany z cukrem, skórką pomarańczową i bezami. Delikatnie wymieszaj, a następnie dodaj okruchy piernika. Podzielić na przygotowane formy lub filiżanki i zamrozić na co najmniej 2 godziny.
Aby zrobić sos, włóż sok pomarańczowy do patelni z cukrem i wanilią. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Włóż mąkę kukurydzianą do małej miseczki z 2 łyżkami mieszanki soku pomarańczowego. Mieszaj, aż będzie gładka, a następnie dodaj do patelni. Gotuj na wolnym ogniu i mieszaj, aż płyn zgęstnieje, wyrzuć kapsułkę, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Sos można przygotować 2 dni wcześniej.
Aby podać, wyjmij bombki z zamrażarki i włóż do lodówki na 10 minut. Obróć je na talerz, skrop sosem, a następnie umieść obok łyżkę pomarańczowego sorbetu (Patrz "dobrze smakuje").