Tarta migdałowa z malinami i jagodami
Tarta z malinami i jagodami migdałowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 3028 kalorii, 41g białka, oraz 210 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.01 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, likier amaretto, koszyk jagód i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Malinowo-Migdałowa, Tarta Jagodowo-Malinowa, oraz Tarta Jagodowo-Malinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Odciąć pasek szerokości 3/4 cala z każdej strony ciasta i rezerwy.
Rozwałkuj arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej na 10-calowy kwadrat i przenieś do blachy lub arkusza ciastek.
Umyj krawędzie kwadratu jajkiem. Pracując z 1 paskiem na raz, stań paski wzdłuż krawędzi kwadratu ciasta i zagniataj w miejscu, w którym się spotykają. Chcesz stworzyć płytkie pudełko, w którym placek ciasta jest podstawą, a 4 paski to ściany. Nakładają się na paski w rogach, rozciągając je, jeśli to konieczne, aby zakończyć ściany pudełka.
Umyj Brzeg jajkiem. Środek ciasta przebić widelcem.
Piec, aż ciasto będzie złociste, około 20 minut.
Przenieść do stojaka i całkowicie ostudzić.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić krem do miękkich szczytów. Gdy mikser nadal działa, stopniowo dodawaj cukier i kontynuuj bicie do sztywnych szczytów.
Dodać likier i ubić, aż dobrze wymieszane; należy uważać, aby nie overmix lub bita śmietana zamieni się w maślaną konsystencję i zacząć oddzielić. Za pomocą dużej szpatułki złóż orzechy. Łyżkę mieszanki śmietany do przygotowanej skorupy ciasta. Ułóż jagody na kremie. Przesiać kakao w proszku i podawać.
Uwaga: możesz użyć dowolnych owoców sezonowych (segmenty pomarańczowe, jagody, śliwki, banany, winogrona). Jagody są dobrym substytutem malin, a pokrojone brzoskwinie lub nektaryny są również pyszne.