Tarta Mascarpone z truskawkami
Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukier, natychmiastowe espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Truskawki nadziewane Mascarpone, Truskawki Nadziewane Mascarpone, oraz Truskawki I Cynamon Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 (300, jeśli używasz ciepła konwekcyjnego).
Umieścić ciasteczka w 1-quart zip-lock plastikowej torbie i pieczęć. Wałkiem do ciasta zmiażdżyć ciasteczka na drobne okruchy.
Wlać 2 szklanki okruchów do miski i wymieszać z roztopionym masłem, cukrem i espresso w proszku. Naciśnij mieszaninę równomiernie do dołu i do góry strony 10-calowej patelni z wyjmowaną obręczą.
W innej misce, z mikserem na średnim, ubić mascarpone, miód, i wanilia, aż będzie gładka.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubić w mące i soli.
Umieść tart pan w 12-przez 16-calowy obrębionej patelni do pieczenia i ustawić na środku stojaka nagrzanego piekarnika.
Wlać nadzienie do skorupy czekoladowej.
Piec, aż nadzienie jest blady złoty i ledwo ustawić w środku, gdy delikatnie Potrząsać patelni, 30 do 35 protokół.
Wyjąć tartę z piekarnika i ostudzić na stojaku około 30 minut, a następnie schłodzić, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia (przykryć tartę raz zimny).
Krótko przed podaniem zdjąć obręcz z patelni. Opłucz, łodyżkę i cienko pokrój truskawki. Ułóż w okrągły lub spiralny wzór na wierzchu tarty, nakładając plastry lekko.