Tarta Malinowo-Czekoladowa
Tarta malinowo-czekoladowa wymaga ok. 38 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, maliny, syrop kukurydziany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Czekoladowo-Malinowa, Tarta Malinowo-Czekoladowa, oraz Tarta Czekoladowo-Malinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wafle czekoladowe przetworzyć w maszynce kuchennej, aż zostaną drobno zmiażdżone. Z uruchomionym procesorem wlać 1/2 szklanki roztopionego masła przez zsyp żywności; pulsować tylko do momentu zwilżenia okruchów. Naciśnij mieszankę okruchów na 9-calowej patelni do tarty.
Piec w temperaturze 350 przez 8 minut. Ostudzić skórkę podczas przygotowywania nadzienia.
Połącz 1/2 szklanki śmietany, syrop kukurydziany i 2 łyżki masła w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać kęsy czekoladowe, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszaninę czekolady do skorupy (skorupa będzie ciepła). Chłodny 1 godzina.
Ułóż 2 szklanki malin, na łodygach z boku do dołu, w koncentrycznych kręgach na górze nadzienia. Chill, uncovered, 1 godzina lub do firmy.
Podawać z dodatkiem słodzonej bitej śmietany.
Dekorować, w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce.