Tarta jabłkowo-serowa z kremem
Tarta jabłkowo-serowa może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 5 g białka i 21 g tłuszczu. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup posiekane migdały, serek śmietankowy, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 17% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tarta z kremem jabłkowym, Tarta z kruszonką jagodową i bitą śmietaną z serka śmietankowego i Tarta z kruszonką jagodową i bitą śmietaną z serka śmietankowego.
Instrukcje
W małej misce utrzyj masło i cukier; ubić w wanilię. Wymieszaj mąkę. Naciśnij spód i 1 cal w górę po bokach 6-calowego. tortownica pokryta sprayem kuchennym; odłożyć na bok.
Aby wypełnić, w małej misce ubij serek śmietankowy, jajko i wanilię.
Wylać na skorupę. W misce połącz jabłko, cukier i cynamon; ułożyć nadzienie.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie. Studzimy na drucianej kratce.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną i gałką muszkatołową. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "